“Līgo mežā”: aromātisks meža šašliks uz ugunskura (3)

Raksta foto
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šoreiz parādīsim un pastāstīsim tev par šašliku, kurš marinēts un cepts tieši mūsu dabas svētnīcā - mežā! TVNET sadarbībā ar “Latvijas valsts mežiem” aicina doties mežā, iepazīt to, izzināt daudzveidīgo garšu pasauli, bet neaizmirst arī par ugunsdrošību un tīrību aiz sevis. 

Sastāvdaļas:

  • 1.5 kg cūkas krūtiņas, bet var izmantot arī jebkuru medījuma gaļu vai gaļu pēc izvēles;
  • 2 citroni;
  • egļu dzinumi;
  • ķiploks;
  • 1 kg sīpolu;
  • sāls un pipari. 

Noskaties video recepti:

Nogriežam ādu un taukus no mūsu sagatavotās gaļas un sagriežam to tādos gabalos, lai tie būtu piemēroti iesmam. 

Galerija:  aromātisks meža šašliks uz ugunskura

Norīvējam citroniem miziņu un paņemam vairākas daiviņas ķiploku. Kopā ar egļu dzinumiem ievietojam tos piestā un pievienojam citronu sulu. Neaizmirstam arī par sāli un pipariem. Tad kārtīgi to visu samīcām viendabīgā masā. 

Ja nav piestas, visu var sasmalcināt ar nazi. 

Sagriežam sīpolus un pievienojam gaļai. Pievienojam visam klāt arī sagatavoto marinādi. Kārtīgi visu samaisām. 

Gaļai derētu pamarinēties vismaz divas stundas. Bet ideālā gadījumā - visu nakti. 

Spraužam uz iesma un liekam cepties! 

Kad zeltaini apcepies, ķeramies pie ēšanas!

Labu apetīti! 

Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2020: Ritvaram Tomam Loginam, Kārlim Langinam, Mārtiņam Otto, Viktorijai Puškelei, Gerdai Pulkstenei, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam.

Un paldies ziedu salonam “Aina” par skaistajiem Jāņu vainadziņiem, kurus  uzpīt salonam var uzticēt ikviens!

Raksts tapis sadarbībā ar “Latvijas valsts mežiem”.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu