Mājas restorāna "Dzīles" saimniece Aina Barsukova piedāvās apgūt ēdiena “Jēra cepetis ar piparmētru mērci un kartupeļiem” gatavošanas prasmes pēc Latgales tradicionālajām metodēm. Šovu vadīs aktieris, mūziķis un ētera personība Kristaps Rasims.
Viesmīlīgi saimnieki un viņu pasniegtie gardie ēdieni ir kombinācija, kas kļuvusi par vienu no spilgtākajām reģiona vizītkartēm. Latgales tradicionālie ēdieni ir vienkārši, gatavoti no vietējām izejvielām, taču vienlaikus pārsteidz ar garšu niansēm un dažādām klasisku kombināciju variācijām.
Meistarklasē Malnavas „Dzīļu” saimniece parādīs, kā no pāris vienkāršām sastāvdaļām var uzburt īstu gastronomisku sapni. Šoreiz galvenajā lomā būs jērs un kartupeļi, kas tiks bagātināti un izdaiļoti ar vietējiem garšaugiem un citām izejvielām, lai sasniegtu savu garšu augstāko potenciālu.
Taču Latgales ēdieni tas nav tikai kulinārs baudījums – tā ir vesela pasaule, kurā iedziļinoties, var atklāt gan dažādas ietekmes no citām tautām un pasaules valstīm, gan neparastu ierasto ēdienu vēsturi.
Tāpēc gatavošanas laikā Aina un Kristaps sniegs nelielu ieskatu gan savā personiskajā pieredzē, daloties ar iemīļotākajām bērnības garšām, gan ieskicējot dažādos iespaidus no citām tautām, kas atspoguļojas Latgales tradicionālajos ēdienos.