1978. gada 24. februārī pieci vieglu garīgās veselības traucējumu mocīti draugi pēc basketbola spēles nesaprotamu iemeslu dēļ sēdās automašīnā un devās dziļi mežā. Tas, kas notika tālāk, joprojām nav izskaidrojams.

Džo Šounu pārsteidza infarkts. 55 gadus vecais Kalifornijas iedzīvotājs, vadot savu automašīnu pa kalnu ceļu Plūmas Nacionālajā mežā, Kalifornijā, lai noskaidrotu, vai nedēļas nogalē tur būs droši vest ģimeni atpūtā, iestiga sniega kupenā. Kad viņš izkāpa no automašīnas, lai pastumtu to, viņam krūtīs sākās asas sāpes. Tā bija 1978. gada 24. februāra nakts; tuvākā palīdzība bija kilometriem tālu. 

Kā vēstīts izdevumā "Mental Floss", sēžot automašīnā un apsverot rīcības plānu, viņš ievēroja divu automašīnu gaismas, no kurām viena nāca no pikapa. Cerot apstādināt garāmbraucējus, viņš izkāpa no automašīnas un sāka saukt pēc palīdzības. Vēlāk viņš atcerējās, ka redzējis bariņu vīriešu, vienu sievieti un mazuli. Viņi esot turpinājuši iet, neliekoties ne zinis par Šouna palīgā saucieniem. Pēc vairākām stundām, kuras viņš pavadīja guļot automašīnā, viņš pamanīja ārā zibam, šķiet, lukturīšu gaismas. Kad viņš atkal izkāpa no automašīnas, lai atkal sauktu pēc palīdzības, gaismas izzuda un ārā iestājās kapa klusums.