Svetlana Riškova, Latvijas Pavāru kluba prezidente: “Liels prieks, ka Latvijas labāko pavāru konkurss notiek arī šogad, jo sākumā mums nebija pārliecības, ka pasākums notiks – bija pārāk daudz šķēršļu. Visvairāk negribējām lauzt tradīciju un izlaist šā gada konkursu. Taču neraugoties uz citiem apstākļiem, mēs pieņēmām lēmumu rīkot pasākumu. Šogad vislielākā iniciatīva nāca no pašu dalībnieku puses un viņi uzstāja, ka konkursam ir jānotiek. Žūrijas vidū bija pārstāvji gan no Latvijas, gan ārzemēm un eksperti sniedza profesionālu vērtējumu un vērtīgus padomus konkursantiem. Līdz ar visu esam sapratuši, ka ir jābūt pateicīgam un priecīgam par šodienu, jo nekad nevaram paredzēt, kas notiks rīt!”
Konkursā tika pieteikti arī 6 pavāru palīgi – pavārzeļļi – Nikita Lebedevs no restorāna Lielupes Laivas, Andrejs Šuļģintovskis no restorāna Kaļķu vārti, Kirils Dubrovskis, Mareks Vasiļevskis, Deniss Korotkovs no restorāna Ogle un Ozgur Gurkan no Grand Hotel Kempinski Riga. Labākais pavārzellis balvā saņēma “Reaton koka pavārnīcu” kā karjeras sākuma simbolu un 200 EUR naudas balvu.