Savukārt, lai izvairītos no tā, ka uz šķīvja tiek sakrauts daudz vairāk, nekā vajadzētu apēst, ieteicams izvēlēties mazākus traukus - tas pamudinās ēst mazākas porcijas un pagaršot visu svētku mielastu pa mazumiņam.
3. Ēdienu sakošļā kārtīgi
Ēdot lēni un kārtīgi sakošļājot ēdienu, samazinās arī gaisa daudzums, kas kopā ar ēdienu nonāk gremošanas traktā, jo ēdiena norīšana notiek retāk. Savukārt, ja ēdiens tiek nepareizi un ātri sakošļāts, tad notiek pretējs rezultāts, kas var izraisīt spiedienu un diskomforta sajūtu.
Bieži vien izsalkuma sajūta signalizē nevis par vajadzību paēst, bet gan par slāpēm. Cilvēkam dienā jāizdzer vismaz 2 litri ūdens, savukārt, lai izvairītos no pārēšanās riska -
30 minūtes pirms ēdienreizes ieteicams izdzert 1-2 glāzes ūdens.
Dienā uzņemamā ūdens daudzums jāizvēlas arī pēc tā, kādi produkti tiek ēsti. Piemēram, ēdot olbaltumvielām bagātu pārtiku - gaļu, sieru, zivis, olas -, mūsu organisma vajadzība pēc ūdens pieaug, jo jāizvada vairāk slāpekli saturošu vielmaiņas produktu. Tāpat jādzer vairāk ūdens, ja uzturā lietoti saldumi un konservi. Ēdot daudz augļu un dārzeņu, ūdeni var dzert mazāk.
Ja dienā tomēr netiek izdzerts pietiekošs daudzums ūdens, tad biežāk izvēlāmies treknu un saldu ēdienu. Šāds efekts rodas arī, lietojot saldus dzērienus, kuru svētkos parasti ir pietiekami - sulas, limonādes.
5. Ļauj vēderam atpūsties
Pēc labas maltītes vienmēr nepieciešama atpūta, tāpēc nākamajā dienā pēc svētku maltītes ieteicams lietot vairāk augļus un dārzeņus, jo tie uzlabos vielmaiņu un atvieglos pašsajūtu. Pašsajūtu uzlabot palīdzēs arī mierīga pastaiga un labs miegs.