Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Anda ikrīta rituāls, kas palīdz noskaņoties darba cēlienam

Raksta foto
Foto: Privātais arhīvs

“Līdz ar sociālo distancēšanos liela daļa no mums piespiedu kārtā mācās pielāgoties tālstrādei. Kaut gan es arī iepriekš dažreiz esmu strādājis no mājām, tā ir bijusi mana izvēle nevis obligāta nepieciešamība,” raksta Andis Eglītis, kurš pārstāv nozari, kas saistīta ar IT tehnoloģijām. “Apzvanu klientus, pārdodu, sagatavoju pasūtījumus un piedāvājumus.”

“Tā kā šobrīd arī mēs ar dzīvesbiedri neejam uz biroju un strādājam no mājām, žonglējot ar e-pastu izsūtīšanu, mājas darbiem, mājas uzkopšanu un ēst gatavošanu, varam padalīties ar visu, ko zinām par veiksmīgu strādāšanu no mājām. 

Esam ieviesuši kādu jaunu rituālu, kas palīdz mūsu smadzenēm pateikt, ka tūlīt strādāsim. Tas ir — atvērt logu, ievilkt dažas svaiga gaisa ieelpas-izelpas un doties pie galda. Tas ir īpašs pirmsdarba uzmundrinošais skābekļa kokteilis. To atkārtojot dienu no dienas, smadzenēm būs vieglāk saprast, ka tagad pārslēdzamies no mājas uz darba režīmu.

Kā mājas dzīvi apvienojam ar darbu, dzīvojot dzīvoklī? Esam iekārtojuši sev noteiktu darba vietu. Tas palīdz turēties rāmjos. Atrodoties mājas birojā, nodarbojamies tikai un vienīgi ar darba lietām.

Šajā gadījumā uz galda ir darbam nepieciešamās sastāvdaļas (dators, klade, pildspalva, grāmatas), un tur tās atrodas visu darba dienu. Kad darbs beidzas, visu novācam un ķeramies pie mājas soļa. 

Strādājot mājās, ir ļoti viegli pāršaut pār strīpu ar darba apjomu. No draugiem ir dzirdēts, ka dažs labs jau strādā 12 stundas no vietas, jo novilkt robežas mājās ir grūtāk nekā darbā.  Lai gan daļai darbs šobrīd ir “krīzes” režīmā, ir svarīgi atrast veidus, kā atpūsties. Un mēs tos vienmēr atrodam!”

Svarīgākais
Uz augšu