Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

NFL paraksta vēsturisku TV līgumu ar Amazon

Foto: Unsplash

Nacionālā Futbola līga (NFL) paziņojusi par jaunu ilgtermiņa TV darījumu, kura vērtība ir aptuveni 105 miljardu ASV dolāru. Līgums ir noslēgts ar kompāniju “Amazon”. Pamatojoties uz līguma nosacījumiem, tam tiek piešķirtas ekskluzīvas tiesības uz ceturtdienas vakara futbola spēļu pārraidi (Thursday Night Football).

Kā vēsta NFL (National Football League), pēc līguma noslēgšanas tiešsaistes gigants “Amazon” ieguvis tiesības uz futbola spēļu translēšanu Amazon Prime Video. Ar šādas sadarbības sākšanu NFL ir paplašinājis savu digitālo nospiedumu, lai sasniegtu plašāku auditoriju, vienlaikus saglabājot apņemšanos futbola spēles pārraidīt televīzijā. Jaunais līgums stāsies spēkā ar 2023. gada futbola sezonu. “Amazon” šāda sadarbība gadā izmaksās vienu miljardu ASV dolāru.

Arī turpmāk par NFL mediju partneriem paliks CBS, ESPN/ABC, “Fox” UN NBC.

"Šie jaunie darījumi mūsu faniem nodrošinās vēl lielāku piekļuvi viņu iemīļotajām un gaidītākajām spēlēm. Mēs lepojamies, ka paplašinām sadarbības partneru loku ar visnovatoriskākajām mediju kompānijām," sacīja NFL komisārs Rodžers Gudels.

Kamēr televīzijas auditoriju ir sašķēlušas dažādas straumēšanas un citas izklaides iespējas, NFL joprojām ir vispopulārākā televīzijas pārraide. Superkauss (Super Bowl) ir kļuvis par visvairāk skatītāko ikgadējo TV notikumu - šogad tas piesaistīja 96,4 miljonus skatītāju. Savukārt televīzijas kanāls NBC ar sestdienas vakara spēļu pārraidēm (Sunday Night Football) kļūst par visaugstāk novērtēto pārraidi, kurai pagājušajā sezonā skatītāju skaits bija gandrīz 17 miljoni.

Tas padara futbolu par milzīgu magnētu reklāmdevējiem, kuri vēlas uzreiz sasniegt miljonus TV tiešraides skatītāju. "Šie darījumi man atgādina sešdesmitos gadus, kad NFL saturs spēlēja nozīmīgu lomu televīzijas izaugsmē, astoņdesmitos gadus, kad spēlējām nozīmīgu lomu kabeļtelevīzijās, un deviņdesmitos gadus, kad spēlējām nozīmīgu lomu satelīttelevīzijās. Esmu drošs, ka vēlāk uz šiem darījumiem atskatīsimies tieši tāpat, kā uz to, ko paveicām astoņdesmitajos gados," komentē futbola līgas komisārs Rodžers Gudelu.

Svarīgākais
Uz augšu