Tomēr Covid-19 ārstēšanā paļauties tikai uz zāļu tējām noteikti nevajadzētu. Tās var būt kā papildu līdzeklis, lai uzlabotu organisma spējas pretoties vīrusiem, un labs veids, kā uzņemt šķidrumu.
Saslimšanas laikā bieži ir samazināta apetīte, tāpēc ir svarīgi uzņemt veselīgu un sabalansētu uzturu ne vien slimības gaitā, bet arī ikdienā. Sabalansēts uzturs uzlabo imūno sistēmu, samazina hronisku un infekcijas slimību attīstību, kā arī veicina organisma spējas cīnīties ar vīrusu. Tāpat svarīgi ir lietot pietiekami daudz ūdens (8-10 ūdens glāzes dienā), izvairīties no produktiem, kas satur lielu daudzumu cukura, kā arī nelietot sāļus un treknus ēdienus. Benu Aptiekas farmaceite Zanda Ozoliņa piebilst, ka ēdienkartei ir jābūt dažādai, lai uzņemtu visus nepieciešamos vitamīnus, minerālvielas, šķiedrvielas, proteīnus un antioksidantus.
Ikdienā jāuzņem augļi, dārzeņi, pākšaugi, pilngraudu produkti, kā arī dzīvnieku valsts produkti – olas, piena produkti, gaļa un zivis. Augļus un dārzeņus vēlams lietot svaigā veidā. Ieteicams lietot balto gaļu un zivis, kam ir zemāks tauku saturs.
Speciālistes aicina izvēlēties produktus, kas satur nepiesātinātas taukskābes, – avokado, riekstus, zivis, kā arī olīveļļu un kukurūzas eļļu.
Ieteicams izvairīties no produktiem, kas satur piesātinātas taukskābes, piemēram, margarīna, cepumiem, našķiem, saldētiem pusfabrikātiem un ātrās ēdināšanas izstrādājumiem.
Uzkodu vietā labāk izvēlēties svaigus dārzeņus un augļus. Diennaktī neuzņemt vairāk par 5 g sāls. Imūnsistēmai nepieciešams arī cinks, dzelzs un A, B12, C, D, E vitamīns.