Lai aizstātu cukuru, var izmantot stēviju, eritrolu, bērzu cukuru u. c. aizstājējus, stāsta L. Sondore. Var izmantot arī kokosa ziedu cukuru, kam glikēmiskais indekss atšķirībā no galda cukura būs zems. Taču pamata ieteikums būtu mazināt saldās garšas ietekmi kopumā, jo saldo garšu mēs gūstam arī no augļiem un ogām. Ir jāveido jauni ēšanas paradumi, kas neietver lielu saldumu daudzumu, lai pierastu pie cita garšu spektra ikdienas uzturā.
BENU Aptiekas farmaceite Zanda Ozoliņa iesaka ikdienas saldumu lietošanu aizstāt ar citiem garšīgiem ēdieniem vai produktiem, piemēram, augļiem, ogām, tumšo šokolādi ar zemu cukura saturu, čia sēklām, datelēm, smūtijiem, saldajiem kartupeļiem, žāvētiem augļiem un riekstiem, kā arī dārzeņiem.
No garšvielām kāri pēc našķiem un ēstgribu mazina kanēlis, žeņšeņs un krustnagliņas.
Tāpat no augiem ieteicams timiāns un kurkuma, kas ir kā dabīgi organisma detoksikācijas līdzekļi. Var lietot arī baziliku tā saldenās garšas dēļ, kas var palīdzēt mazināt kāri pēc saldumiem. Visus augus un uztura bagātinātājus ieteicams lietot kā papildinājumu sabalansētam uzturam. Ja lietojat šos augus uztura bagātinātāju veidā, ir jāatceras, ka ilgstoša vai nepamatota uztura bagātinātāju lietošana nav ieteicama.
Farmaceite skaidro, ka alkas pēc cukura nereti var izpausties cilvēkiem, kuri ēd maz vai nepareizi, vai arī tiek ēsts pārāk daudz cieti saturošu ēdienu, piemēram, makaronu, bet mazāk tauku un olbaltumvielu. Pārlieku liela saldumu lietošana var būt arī kā slikts ieradums vai arī parādīties gadījumos, kad uzturā tiek daudz lietoti sāļi ēdieni.