Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Pirātu kuģis, pastaigu takas un izcilas piknika vietas. “Minhauzena Pasaule" ģimenes atpūtai

Foto: Publicitātes foto

Aktīvi ceļojot pa Latviju, ne viena vien ģimenei ir aptrūkušās idejas, kur vēl doties jaunu piedzīvojumu meklējumos. “Minhauzena Pasaule” Salacgrīvas novada Duntē gaida ciemos gan lielus, gan mazus atpūtniekus. Skaistā teritorija tiek nepārtraukti uzlabota, papildinot piedāvājumu ar jaunām izklaidēm, kas ir interesantas un aizraujošas visiem ģimenes locekļiem. Kaut gan šobrīd muzeja telpas ir slēgtas, ievērojot visus drošības pasākumus, “Minhauzena Pasaules” plašumos atpūtas iespēju netrūkst.

Dabas takas dažādām gaumēm

Atpūtniekiem ir pieejamas divas dabas takas. Minhauzena Meža taka ir garākā šāda veida apses koka taka visā Eiropā un ved cauri vienīgajam šāda tipa biosfēras rezervātam Vidzemes piekrastē. Tā ir 4,4 kilometrus gara un iepazīstina staigātājus ar neskarto meža floru un faunu. Bet ne tikai! Visā takas garumā ir izvietotas ar Minhauzenu saistītas figūras, kuru skaits šogad ticis papildināts.

Foto: Publicitātes foto

Un Meža takā šis nav vienīgais jaunums! Sadarbībā ar Latvijas Orientēšanās federāciju, te ir iespējama orientēšanās: piedaloties un atbildot uz jautājumiem, ikviens var uzzināt daudz jauna ne tikai par Minhauzenu un viņa stāstiem, bet arī par Latvijas mežiem. Lai apmeklētājiem taka būtu droša jebkādos laikapstākļos, tā visā garumā ir noklāta ar pretslīdes sietu, kas nodrošina drošu pastaigu arī mitrā laikā.

Foto: Publicitātes foto

Ne tik drosmīgiem staigātājiem izcili piemērota ir Minhauzena Alus kausa taka. Cauri gleznainai pļavai tā aizlīkumo līdz lielajam Alus kausam.

Foto: Publicitātes foto

Takas kopējais garums ir 2 kilometri. Par prieku atpūtniekiem, arī šajā takā ir izvietotas Minhauzena figūras, bet galapunktā staigātāji var iepazīties ar druīdu horoskopu kokiem.

Pirātu kuģis bērnu priekam un piknika vietas šašlikam

Mazākie “Minhauzena Pasaules” apmeklētāji noteikti būs sajūsmā par lielo pirātu kuģi, uz kura iespējams sajusties kā īstam pirātam un izbaudīt piedzīvojumu garšu. Remontdarbu dēļ kuģis uz neilgu laiku bija slēgts, bet pēc atjaunošanas tas atkal darbojas pilnās burās un ir gatavs uzņemt mazos avantūristus! Atrakciju kuģis ir piepildīts ar jautrām izklaidēm nebēdnīgajiem rakariem.

Foto: Publicitātes foto

Kad takas izstaigātas un pirātu kuģis izpētīts krustu šķērsu, pie Minhauzena ir iespējams arī rezervēt piknika vietas, kur baudīt saulainās dienas, nesteidzīgi uzcepot šašliku vai desiņas savējo kompānijā.

Jaunas izklaides iespējas vasaras sezonai

Neskatoties uz to, ka jau vairākus mēnešus muzeju darbība ir bijusi apturēta, Minhauzena muzejs, gluži tāpat kā citi muzeji Latvijā, cītīgi gatavojas dienai, kad varēs atkal vērt vaļā durvis apmeklētājiem. Šis laiks izmantots, lai veiktu dažādus atjauninājumus muzeja eksponātu kolekcijā un un papildinātu informāciju ne tikai par apmeklētāju iecienītajām vaska figūrām, bet arī par alus kausu kolekciju utt.

Foto: Publicitātes foto

Līdz vasaras sākumam “Minhauzena Pasaules” piedāvājums tiks papildināts ar jauniem pakalpojumiem plašajā teritorijā. Tā, piemēram, atpūtnieki ar laivām un katamarāniem varēs izbraukt pa Minhauzena dīķi. Sadarbībā ar Salacgrīvas domi tiks veikti uzlabojumi arī piekrastes teritorijā. Lai pēc pastaigas pa Meža taku, galamērķis būtu vēl baudāmāks un patīkamāks, piekrastē tiks iekārtoti pludmales volejbola un futbola laukumi, kā arī pārģērbšanās kabīnes un soliņi.

Ikviens ir mīļi gaidīts viesis “Minhauzena Pasaulē”, kur fantāzija mijas ar realitāti!

Uz augšu