Vēl biežāk iegādāties Latvijas ražotāju produkciju mani motivētu lielāka produktu dažādība, vairāk eko produktu, vairāk publiski pieejamas informācijas par produktiem — piemēram, ar ko Latvijā augušās zivis palijas vai foreles ir labākas par importa analogu, kāda ir ietekme uz veselību, kā pagatavot u.tml.”
Ingmārs Ladigs, “Re’chef” virtuves šefpavārs
“Izvēloties pārtiku, noteikti priekšroku dodu vietējam ražojumam. Man vislabāk patīk iepirkties tirgū, kur tu redzi pašu produkcijas audzētāju vai aroda meistaru. Protams,cenu ziņā vietējās izcelsmes pārtika nav lēts prieks, bet ir neatsverams gandarījums, ka tirgū produktu var pagaršot, uzzināt daudz nozīmīgu detaļu par to, kā tas audzēts vai ražots, un nopirkt tieši tik daudz, cik nepieciešams.
Latvijā izlolotie produkti ir mums vērtīgāki, jo auguši tepat, mūsu platuma grādos, tātad sevī nes gan vitālo, gan veselīgo būtību. Un, kas nav mazsvarīgi, vietējās garšas mums ir zināmas un saprotamas. Bieži ir gadījies, ka, modes pēc pagaršojot ko jaunu, tomēr nosakām “interesanta garša” – jo tā mums ir sveša.”
Liene Brizga-Kalniņa, Latvijas Dabas fonda komunikācijas vadītāja
“Mūsu ģimenē, iegādājoties ne vien pārtiku, bet arī citas lietas, cenšamies ņemt vērā to ietekmi uz vidi un klimatu, tādēļ pārtikas iegādes lēmums šajā kontekstā ir diezgan sarežģīts.
Dodu priekšroku bioloģiski audzētiem produktiem, tajā pašā laikā, ja bioloģiski audzēts gurķis ceļo no Marokas, tad es tomēr izvēlēšos konvencionāli audzētu gurķi no Mārupes.

Privātais arhīvs