Līdzīgi skaidro arī “Latvijas Maiznieka” pārstāve, kura pauž, ka maizes ražošanas sektorā nodarbinātība nav mainījusies.
“Uzņēmums vienmēr ir bijis atvērts augsta līmeņa profesionāļiem - īpaši šobrīd, kad uzņēmumi piedzīvo sarežģītus laikus un aizvien biežāk izvēlas savas ražotnes Latvijā slēgt.
Tomēr, pateicoties drosmīgiem lēmumiem, investīcijām un jaunu produktu līniju izveidei, uzņēmums ik gadu palielina darbinieku skaitu aptuveni par 10-15%, līdz ar to palielinās arī valstī iemaksātais nodokļu apjoms.
Turpinot ieņemto attīstības kursu, ir plānots palielināt jaunu darbinieku skaitu arī turpmāk,” saka Baturo.
Kā apliecinājums veiksmīgai uzņēmuma darbībai ir arī apbalvojums – “TOP darba devējs 2020” Latgales reģionā, kuru “Latvijas Maiznieks” saņēmis jau septīto gadu pēc kārtas. Lielu lomu šī titula iegūšanā spēlē tieši darbinieki, kuru ieguldītais darbs ļauj uzņēmumam īstenot inovatīvas idejas un turpināt iedzīvotājus priecēt ar jauniem, garšīgiem produktiem vietējā un arī ārvalstu tirgū.
Šajā globālās krīzes laikā “Food Union” absolūtā prioritāte ir rūpes par personāla drošību un veselību.
"Tāpēc, pateicoties mūsu tehnoloģiskajām iespējām, kopš pagājušā gada marta visiem biroja darbiniekiem ir iespēja strādāt attālināti. Savukārt, lai novērstu inficēšanās riskus ražošanas blokā, visiem tā darbiniekiem sistemātiski tiek veikti koronavīrusa testi," stāsta Holodnaja.
"Un, lai arī valstī nodarbinātības līmenis ir krities, “Food Union” šobrīd ir pretēja situācija. Mūsu darbinieku skaits ir palicis nemainīgs, un esam saglabājuši visas darba vietas līdzšinējā apjomā. Vēl jo vairāk - gatavojoties Latvijas saldējuma rūpniecības 50. jubilejai, esam radījuši virkni sezonālu papildu darba vietu. Kopumā šobrīd pie mums ir vakantas 27 amatu kategorijas – aicinām darbā gan administratīvo personālu, gan arī ražošanas un tehniskos speciālistus," saka Holodnaja.
Raksts tapis sadarbībā ar ERST Finance.