Apber ar sodu grilu un pēc tam to nedaudz samitrini ar ūdeni. Ar sūkli vai asu birsti berz nost netīrumus, līdz soda ir izšķīdusi.
Ielej pusi alus pudeles siltā grilā un pēc tam to tīri ar saņurcītu avīzi vai birsti. Alus lieliski šķīdinās taukus un ogles, tāpēc ar alu tīrīšana padosies vieglāk.
Ja grilā ir redzamas ogļu paliekas, notīri tās ar karsta ūdens un trauku ziepju mikstūru. Tīrīšanā līdzēs arī saņurcīta folija.
Neaizmirsti par grila apakšdaļu
Tīrot grilu, īpaši svarīgi ir atbrīvoties no pelniem un oglēm. Izber paliekas ugunskurā, komposta kaudzē vai spainī un ar mitru lupatu iztīri grila bļodu jeb apakšējo daļu. Pēc tam to nomazgā ar siltu ziepjūdeni.
Kad grila iekšpuse teju vai mirdz, neaizmirsti arī par tā ārpusi. Notīri to ar ziepjūdeni un kokvilnas lupatiņu.
Ja grils ir darbināms ar gāzi, to pēc tīrīšanas ir vērts uzsildīt aptuveni 15 minūtes, kas nodedzinās ķīmisko līdzekļu paliekas, un nākamajā reizē tās nebojās ēdiena garšu vai smaržu. Ja grils ir kurināms ar oglēm, pēc tīrīšanas tas rūpīgi jānoskalo ar siltu ūdeni.