Svaigas romiešu salātu lapas, vistas fileja, garneles vai bekons, labs Parmezāna siers, baltmaizes grauzdiņi un, protams, mērce - lūk, klasiskas Cēzara salātu sastāvdaļas.
Tieši perfekta mērce ir izcilu Cēzara salātu veiksmes atslēga. Tiek uzskatīts, ka tajā jābūt anšoviem, ķiplokiem un olas dzeltenumiem – šīs sastāvdaļas veido mērces neatkārtojamo garšu buķeti.
Ja salātiem pievieno gaļu - parasti vistas vai tītara fileju, tad, lai gabali izceptos vienmērīgi, tos pirms cepšanas jāsaplacina aptuveni vienādā biezumā, liekot lietā gaļas āmuriņa plakano pusi, mīklas rulli vai citu piemērotu rīku.
Laika gaitā ir radītas visdažādākās variācijas par Cēzara salātiem, arī mērces receptūras ir daudzas un dažādas. Arī tu vari ļauties improvizācijai, klasiskās sastāvdaļas papildinot pēc savas gaumes un ieskatiem.
Kā pagatavot Cēzara salātus ar grilētu tītara fileju un tortellini makaroniem?
Recepti Cēzara salātiem ar grilētu tītara fileju un tortellini makaroniem piedāvā jaunā recepšu platforma “Ko ēst?". Nepievienojot tītara fileju, salāti ir veģetāriešiem draudzīgi. Savukārt bazilika, piparmētras un pētersīļu vietā var būt jebkādi svaigi garšaugi.