Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

KO ĒST? Izcili gardie Cēzara salāti ar krēmīgu mērci

Raksta foto
Foto: BLUZMANIS

Uz mūžīgo jautājumu "Ko ēst?" atbilžu ir tik daudz! Vasara, neapšaubāmi, ir salātu laiks. Vieni no populārākajiem ir Cēzara salāti, kas atrodami restorānu ēdienkartēs dažādās pasaules malās. Patiesībā šos gardos salātiņus ar visai minimālu piepūli katrs var pagatavot savā virtuvē.

Svaigas romiešu salātu lapas, vistas fileja, garneles vai bekons, labs Parmezāna siers, baltmaizes grauzdiņi un, protams, mērce - lūk, klasiskas Cēzara salātu sastāvdaļas. 

Tieši perfekta mērce ir izcilu Cēzara salātu veiksmes atslēga. Tiek uzskatīts, ka tajā jābūt anšoviem, ķiplokiem un olas dzeltenumiem – šīs sastāvdaļas veido mērces neatkārtojamo garšu buķeti.

Ja salātiem pievieno gaļu - parasti vistas vai tītara fileju, tad, lai gabali izceptos vienmērīgi, tos pirms cepšanas jāsaplacina aptuveni vienādā biezumā, liekot lietā gaļas āmuriņa plakano pusi, mīklas rulli vai citu piemērotu rīku. 

Laika gaitā ir radītas visdažādākās variācijas par Cēzara salātiem, arī mērces receptūras ir daudzas un dažādas. Arī tu vari ļauties improvizācijai, klasiskās sastāvdaļas papildinot pēc savas gaumes un ieskatiem.

Kā pagatavot Cēzara salātus ar grilētu tītara fileju un tortellini makaroniem?

Recepti Cēzara salātiem ar grilētu tītara fileju un tortellini makaroniem piedāvā jaunā recepšu platforma “Ko ēst?". Nepievienojot tītara fileju, salāti ir veģetāriešiem draudzīgi. Savukārt bazilika, piparmētras un pētersīļu vietā var būt jebkādi svaigi garšaugi.

Raksta foto
Foto: BLUZMANIS

Sastāvdaļas:

  • 250 g tortellini vai citi makaroni;
  • 500 g tītara fileja;
  • 100 g romiešu salātlapas;
  • 50 g mazie tomātiņi;
  • 100 g Cēzara mērce;
  • 50 g siers Parmigiano reggiano;
  • 3 g svaigs baziliks;
  • 3 g svaiga piparmētra;
  • 3 g svaigi pētersīļi;
  • 1 g svaigi malti melnie pipari;
  • 3 g sāls;
  • 10 g citronu miziņa;
  • 50 g olīveļļa.

Pagatavošana

  1. Pastu pagatavo pēc norādījumiem uz iepakojuma.
  2. Smalki sakapā baziliku, piparmētru un pētersīļus, samaisa ar citronu miziņu, sāli, pipariem un olīveļļu.
  3. Tītara fileju sagriež plānās šķēlītēs un iemaisa garšaugu un citronu marinādē.
  4. Uzkarsē pannu, un uz tās liek tītara filejas gabaliņus un visu pārējo marinādi, kas palikusi pēc gaļas izņemšanas.
  5. Gabaliņus cep sākumā 2 minūtes no katras puses, pēc tam maisot vēl 5 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni un gaļa ir gatava.
  6. Uz šķīvja kārto romiešu salātlapas, makaronus, mazos tomātiņus un tītara filejas gabaliņus.
  7. Pārlej ar Cēzara mērci, uzrīvē cieto sieru.
  8. Bauda un priecājas par dzīvi!

Ja vēlies ik dienu rast iedvesmu arī daudzām citām gardām, veselīgām un bez liekām klapatām pagatavojamām maltītēm, tad savās digitālajās grāmatzīmēs pievieno jauno recepšu platformu “Ko ēst?”. Tas ir bezmaksas recepšu plānotājs, kur varēsi atrast simtiem ideju ēdienreizēm visai ģimenei – gan visēdājiem, gan veģetāriešiem un vegāniem.

Uz augšu