Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

KO ĒST? Sulīgi pīrādziņi kā bērnībā pie vecmāmiņas

Raksta foto
Foto: BLUZMANIS

Uz mūžīgo jautājumu "Ko ēst?" atbilžu ir tik daudz! Nu, piemēram, speķa pīrādziņus. Mīkstus, pufīgus un ar sulīgu pildījumu — tieši tādus, kādus ar siltumu sirdī atceramies kopš bērnības, kad tos cēla galdā vecmāmiņa.

Vecmāmiņas speķa pīrādziņu recepti piedāvā jaunā recepšu platforma “Ko ēst?"

Sastāvdaļas:

  • 200–250 g kviešu milti;
  • 125 ml kefīrs;
  • 1 gab. olas;
  • 2 ēdamkarotes eļļas;
  • ½ ēdamkarotes cukurs;
  • ½ tējkarotes sāls;
  • ½ tējkarotes sausais raugs;
  • 1 gab. sīpoli;
  • 400 g kūpināta cūkgaļas pavēdere;
  • 4 g melnie pipari;
  • 3 g sāls;
  • 4 g ķimenes;
  • 4 g sezama sēkliņas.
Raksta foto
Foto: BLUZMANIS

Pagatavošana

  1. Bļodā vai virtuves kombainā sajauc miltus, cukuru un sauso raugu.
  2. Olu sakuļ, pieber sāli, eļļu un kefīru.
  3. Miltu masai pamazām pievieno kefīra maisījumu.
  4. Ja mīca ar rokām, tad to dara apmēram 10 minūtes, ja ar kombainu, tad 5 minūtes.
  5. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un dvielīti. Liek siltā vietā raudzēties apmēram 45–90 minūtes.
  6. Kamēr mīkla rūgst, sagriež gaļu smalkos kubiņos, nomizo un sasmalcina sīpolu, masai pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  7. Kad mīkla uzrūgusi, uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai. Sāk veidot pīrādziņus.
  8. Izrullē mazu pikuci mīklas, iepilda gaļas masu, aizloka un ar glāzi nospiež lieko mīklu. Savienojuma vietu piespiež, liek to uz leju, un kārto pīrādziņus uz pannas.
  9. Pīrādziņus pirms likšanas krāsnī apsmērē ar olu un pārber ar ķimenēm un sezama sēkliņām.
  10. Cep 15–20 minūtes.
  11. ​Bauda un priecājas par dzīvi!

Ja vēlies ik dienu rast iedvesmu arī daudzām citām gardām, veselīgām un bez liekām klapatām pagatavojamām maltītēm, tad savās digitālajās grāmatzīmēs pievieno jauno recepšu platformu “Ko ēst?”. Tas ir bezmaksas recepšu plānotājs, kur varēsi atrast simtiem ideju ēdienreizēm visai ģimenei – gan visēdājiem, gan veģetāriešiem un vegāniem.

Uz augšu