Saldo kārumu un dzērienu saraksta favorītos ierindojas “Laimas” ražojumi – zefīrs, šokolāde un konfektes, "Selgas" cepumi un vafeles, vafeļu tortes, “Cielaviņa”, "Gotiņas”, “Svetlanas”, kukurūzas nūjiņas, iesala ekstrakts, kā arī tradicionālās kūkas: vēja kūkas ar biezpiena krēmu, “Vecrīgas”, eklēri, medus kūkas. No dzērieniem – cigoriņu un miežu kafija, kvass, “Veselības” dzēriens.
“Laimas zefīrs - #nopirkšuvienmēr, vienalga uz kādas diētas, hematogēns brūnajā papīrītī. Dažreiz arī “Dobeles dzirnavnieka” maizes zupas sauso maisījumu nopērku vairākas paciņas,” - tā Vineta Vīksna.
“No Latvijas braucot, vienmēr, vienmēr “Cielaviņa ir manā somā! Vienu reizi sanāca pat divas ielikt rokas bagāžā,” neslēpj Vita Akmentiņa.
Linda Mikiško ar nožēlu atzīst, ka Anglijā vēl neesot atradusi ekvivalentu "Bārbeles" konfektēm.
“Pacienājām angļu draugus ar kvasu, vecam vīram asaras saskrēja acīs - bērnības garša, mamma esot ko ļoti līdzīgu gatavojusi, ļoti slavēja "Kāruma" sieriņus un mūsu šokolādes konfektes.
Savukārt Sigita Babra atklāj, ka angļi esot sajūsmā arī par mūsu smilšu mīklas riekstiņiem ar iebiezinātā piena pildījumu.
No sāļajiem našķiem visbiežāk tiek pieminēti speķa pīrāgi, buljona pīrādziņi, rauga mīklas picas, ķiploku grauzdiņi, "Ādažu" un “Pērnes” čipsi. Interesanti, ka ārzemju veikalu plauktos nav nopērkams arī rasols, siļķe “kažokā” un citi trauciņos safasētie salāti, kurus esam tik ļoti iecienījuši.
Ārzemēs dzīvojošie neslēpj, ka pietrūkst ne tikai veikalos nopērkamo ražojumu, bet arī Latvijas sēņu, ogu, kaņepju sviesta, zāļu tēju, bērzu sulu, dzidro ābolu, mājas ievārījumu un konservējumu, medus, cūku pupu un citu dabas velšu, kuras var izbaudīt tikai Latvijā, turklāt bieži vien - tikai attiecīgajā sezonā, sarūpējot tās pašu spēkiem.