➡️Tvaika cepeškrāsnī izmēģināju Steamify funkciju - cepeškrāsns pielāgojas tvaika iestatījumiem un rada tvaiku, kad visvairāk nepieciešams. Gatavot ar tvaika funkciju ir forši, jo ēdienam saglabājas bagātīga garša un uzturvērtība.
🍎4 krietniem āboliem izgrebiet vidu ar visu serdi, lai ir vieta, kur ietilpt pildījumam.
🍎Gatavojam pildījumu - 60g sviesta pievienojam aptuveni 80g gabaliņos sagrieztas dateles, 1/4 glāzes mandeļu pārslu, 2 ēd.k. brūnā cukura, 1 ēd.k. rīvēta ingvera, rīvētu miziņu no 1 apelsīna. Kā to dara? Paņemam apelsīnu un notrinam oranžo mizas daļu pret smalku rīvi. Visu samaisām viendabīgā masā.
🍎No pildījuma saveļam 4 bumbiņas un katru iepildām ābolā.
🍎Liekam ābolus karstumizturīgā traukā, lejam tajā 1/3 glāzes ūdens, 2/3 glāzes svaigi spiestas apelsīnu sulas, 4-5 krustnagliņas.
🍎Tips&tricks - ar nazi iegriežam ābolā vertikālas nelielas strīpas, sākot no ābola augšdaļas, lai tad, kad āboli cepsies, miza nesaplīstu pa vīlēm un āboli neizjuktu.
🍎Cepam ābolus 180 grādos, līdz tie mīksti, taču nav izjukuši, aptuveni 40 min.
🍏Gatavojam karameli - 100g brūnā cukura, es izmantoju Muskovado cukuru, pievienojam 60ml ūdens un ļaujam uzvārīties, maisot, lai cukurs izkūst. Uz lēnas uguns vārām aptuveni 10 minūtes, līdz ūdens iztvaikojis. Karameli lejam uz cepampapīra, ļaujam atdzist, sastingt, tad salaužam gabaliņos.
🍏Uzputojam 300ml saldā krējuma ar drusciņu cukura, pievienojam karameli, kārtojam to pāri ceptiem āboliem, kuri padzisuši. Neganti mielojamies!
Vairāk par "Electrolux" cepeškrāsnīm uzzini te! Sapņu cepeškrāsni izvēlies te.