Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Video Austrālijā krīt gigantiski krusas graudi cilvēka plaukstas lielumā (1)

Foto: Instagram/samyj_412

Austrālijas štatā Kvīnslendā gigantiski krusas graudi cilvēka plaukstas lielumā sadragājuši automašīnas un to priekšējos stiklus, vēsta “Sky News”. Austrālijas meteorologi pieļauj, ka 16 cm krusas graudi ir jauns rekords šai valstī.

Meteorologs Šeins Kenedijs apstiprināja, ka iepriekšējais rekords bija 14 centimetri. Kenedijas “ABC News” vēstīja, ka to krišanas ātrums var sasniegt 100 kilometrus stundā.

Kvīnslenda atrodas 804 kilometrus uz ziemeļiem no Brisbenas.

Sociālajos tīklos publicēti vairāki foto un video no notikuma vietas, kuros redzams, kā krusas graudi sašķaida automašīnu virsbūves un stiklus.

Daži no lietotājiem krusas graudus atrada vēl pāris stundas pēc vētras, citi bija spiesti apstāties ielas malā, jo braukšana izrādījās bīstama.

Ričards Bārkers, Kvīnslendas ziemeļu lidostas izpilddirektors, “ABC News” vēstīja, ka šīs bijušas spēcīgākās vēja brāzmas pēdējo 14 gadu laikā.

Jāpiebilst, ka postošas vēja brāzmas, lietavas un vētras Kvīnslendā nav retums, tādēļ daudzviet apkaimē ir uzstādītas brīdinājumu zīmes.

Vairāk nekā 10 000 mājokļos vētras laikā pazuda elektrība, daudzviet novēroti plūdi. Vietējie iedzīvotāji ziņo, ka ir Kvīnslendas austrumos, Makeja reģionā novērojuši vairāk nekā 120 000 zibens spērienu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu