Svētku maltītei ikgadēji tiek gatavots tītara, zoss vai cūkgaļas cepetis, taču tikpat labi tās var būt senās, labās karbonādes ar štovētiem kāpostiem un krāsnī ceptiem kartupeļiem. Protams, katrai valstij ir savas recepšu variācijas un tradīcijas.
Briesmīgais pāva cepetis
Raksta turpinājums
Slavenā Ziemassvētku pudiņa gatavošanai nepieciešamas vismaz vairākas nedēļas, tikpat populāri ir arī ar subproduktiem pildīti pīrāgi, kas nebūs visām gaumēm piemēroti.
Savukārt viduslaiku iecienītais našķis bija pāva cepetis. To pildīja pīrāgos vai kopā ar visu galvu cēla galdā veselu.
Zinātāji vēsta, ka pāva gaļa garšojot diezgan briesmīgi. Pavāri šo nelaimi atrisināja radoši – pāva ādā ieslēpjot zosi. Otrs tikpat savdabīgs ēdiens bija mežacūkas galva, kuru apbārstīja ar melniem pelniem, lai tie imitētu cūkas kažoku.
Raksta turpinājums