Aļeksejenko no amata atbrīvots pamatoti, atzīst tiesa

Anatolijs Aļeksejenko.
Anatolijs Aļeksejenko. Foto: Paula Čurkste/LETA

Arī saistībā ar otru ierosināto disciplinārlietu Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzinusi, ka bijušais Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko no amata atbrīvots pamatoti, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Jau ziņots, ka pret Aļeksejenko bija sāktas divas disciplinārlietas. Pirmā lieta bija par ilgstošu interešu konfliktu, kurā viņš atradies, pieņemot lēmumus par savu bērnu māti Ilonu Dimanti. Tostarp pieņemtie lēmumi ir saistīti ar atalgojumu un prēmēšanu. Turklāt Aļeksejenko neesot veicis darbības, lai šo interešu konfliktu novērstu.

Otrā lieta bija saistīta ar Aļeksejenko bijušo sievu Veru Bobrovu, kura tikusi algota departamentā. Šajā lietā esot saskatāmas fiktīvas nodarbinātības pazīmes.

Saistībā ar otro disciplinārlietu Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzinusi, ka prasītājs jeb pašvaldība pamatoti secinājusi, ka saistībā ar Aļeksejenko bijušās sievas nodarbināšanu ticis pārkāpts Darba likums un ar darbinieci prettiesiski nav ticis ilgstoši noslēgts darba līgums uz nenoteiktu laiku.

Tiesa konstatējusi, ka darbinieces amats ir pastāvīgs darba izpildes amats un tam bija jābūt ietvertam departamenta darbinieku amatu un algu ikgadējos sarakstos.

Lietā neesot konstatējami pierādījumi, ka darbiniece veikusi kādus darbus, ievērojot departamenta direktora palīga amata aprakstā norādītos darba pienākumus

Tāpat secināts, ka Aļeksejenko nav veicis nekādas darbības saistībā ar darbinieces darba vadīšanu un paveiktā izpildes kontrolēšanu.

Tiesa arī secinājusi, ka viņas ikdienas darbs kopš darba attiecību sākšanas 2016.gada jūlijā vispār nav ticis vadīts.

Atzīts arī tas, ka atbildētāja šāda veida rīcība, slēdzot līgumus ar darbinieci, to nenodarbinot, nav vērtējama kā tiesiska.

Tiesa atzinusi, ka prasītājs pamatoti konstatējis, ka Aļeksejenko zaudējis darba devēja uzticību un minētais apstāklis ir pamats darba līguma uzteikumam.

Līdz ar to apmierināta Rīgas pašvaldības prasība pret Aļeksejenko par darba līguma izbeigšanu.

LETA jau ziņoja, ka arī saistībā ar pirmo disciplinārlietu Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzinusi, ka Aļeksejenko no amata atbrīvots pamatoti.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu