Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

#4 Čia sēklas - vērtīgo taukskābju un minerālvielu buķete

Raksta foto
Foto: shutterstock.com

Šīs sēklas, kas ir olbaltumvielām bagātākas nekā biezpiens, siers vai gaļa un satur vairāk kalcija nekā piena produkti, pasaulē zināmas jau kopš seno maiju un acteku cilšu laikiem, bet pie mums – pavisam nesen.

Čia sēklās ir omega-3, omega-6 un omega-9 nepiesātinātās taukskābes, kas nodrošina tauku vielmaiņu, hormonu ražošanu, gādā arī par skaistu ādu un veselu sirdi. Sēklās netrūkst arī dzelzs, magnija, kālija, antioksidantu, bet, pateicoties koncentrētajam šķiedrvielu daudzumam, tās spēj aktivizēt gremošanas trakta darbību.

Kā lietot: Čia sēklas uzbriedinot, tās palielinās apjomā līdz 10 reizēm. Tad tās var pievienot jogurtam, augļiem, putrām, sulām, salātiem, sacepumiem, mērcēm. Čia sēklu eļļu var lietot gan uzturā, gan sejas, ķermeņa un matu kopšanai.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu