Vairojot organismam draudzīgās baktērijas, fermentētie produkti:
- veicina pareizu kuņģa-zarnu trakta darbību;
- mazina kuņģa nervu kairinājumu;
- uzlabo imūnsistēmu;
- samazina hroniskus iekaisumus;
- piesaista B grupas vitamīnus;
- ļauj uzsūkties Omega 3 taukskābēm;
- iznīcina vēža šūnas, toksīnus, smagos metālus.
Produkti, kas radušies dabīgā rūgšanas procesā, uzlabo ādas stāvokli, pozitīvi ietekmē noskaņojumu. Dietologi iesaka lietot uzturā fermentētus produktus, lai mazinātu tieksmi pēc neveselīgiem garšas pastiprinātājiem.
Šie produkti palīdz kontrolēt apetīti, stabilizē kuņģa darbību, ļaujot viegli un ātri atbrīvoties no liekajiem kilogramiem.
Viņa Augstība – skābēts kāposts!
Tā jau saka, ka viss labākais pasaulē ir vienkāršs. Tas attiecas arī uz ideālo svara samazināšanas recepti: ūdens, sāls, sasmalcināta kāpostgalva. Vāks virsū, akmens pa virsu un gatavs! Fermentētus kāpostus ieteicams lietot uzturā katru dienu.
Viena porcija nodrošina organismu ar veselīgajām baktērijām, kas veicina vielmaiņu un “iekustina” novājēšanas procesu. Skābēti kāposti mazina vēža šūnu rašanās iespēju.
Maza laboratorija glumā ķērpī!
Tējas sēne ir dzīva! Neticat? Pavērojiet, kā tā aug! Kopš 20. gadsimta sākuma Latvijā zināmā tējas sēne kombuča sevī ietver raugu, etiķskābās baktērijas un ķērpi. Tējas sēne atgādina kārtainu, glumu pankūku, kam ir gluda virspuse, bet spuraina apakšdaļa. Tās uzlējumā ir vairākas organiskās skābes, C un B grupas vitamīni, fermenti, lipīdi un cukuri. Fermentētā tēja cīnās ar kaitīgajām baktērijām, aktivizē un aizsargā imūnsistēmu. Dzēriens iedarbojas ārstnieciski aknu un žultspūšļa slimību, dizentērijas, gripas, ausu, kakla un deguna iekaisumu un gastrīta gadījumā. Regulāra dzēriena lietošana pazemina asinsspiedienu un līdzsvaro centrālās nervu sistēmas darbību.