Natto ēdiena sastāva atklājumi
Japānas zinātnieks Hirojuki Sumi atdalīja sojas pupās esošo dabīgo natokināzi un eksperimentā atklāja, ka šī viela spēj darīt brīnumu lietas.
Natokināze, iekļūstot asinsvados un sastopoties ar trombu, to 37 grādu temperatūrā spēj izšķīdināt aptuveni 18 stundās. Tas ir vēsturiski svarīgs atklājums, jo sniedz iespēju novērst asinsvadu slimību riskus un profilaktiski uzlabot veselību. Būtiski ir arī tas, ka hroniskas asinsvadu slimības var izraisīt insultu vai infarktu, kas labākajā gadījumā var prasīt ilgu veseļošanos, bet sliktākajā beigties ar nāvi.
Natokināze - iespēja neitralizēt asinsvadu slimības
Natokināze mūsdienās, balstoties uz senajām metodēm, tiek iegūta arī rūpnieciski. Šis ferments palīdz dabiski uzlabot asins cirkulāciju, izšķīdina trombus, samazina asins recekļu, aterosklerotisko plāksnīšu veidošanos un asinsvadu iekaisumus.
Būtiski, ka, attīstoties zinātniskiem pētījumiem, ir atklāts, ka natokināzes ferments kombinācijā ar monakolīnu, kas tiek iegūts no raudzētiem sarkanajiem rīsiem, spēj pastiprināti pasargāt cilvēka asinsvadus un novērst infarkta un sirdslēkmes risku.
Natokināze pasargā asinsvadus, bet monakolīns mazina holesterīna līmeni. Viens otru tie papildina un dod nenovērtējamu ieguldījumu cilvēka veselībā.
Ir skaidrs, ka vesels organisms un ķermenis nav iegūstams tikai no zinātniski atklātām papildus uzturā lietojamām vielām - ikvienam ir jābūt fiziski aktīvam, lai apgādātu asinsvadus un sirdi ar skābekli, garīgi mundram, jālieto uzturā veselīgi, holesterīnu nesaturoši produkti! Visa šī kombinācija arī mums dos iespēju sekot japāņu piemēram un, kas zina, - varbūt nodzīvot tikpat ilgu un līdzvērtīgu mūžu!
Raksts tapis sadarbībā ar Valentis Pharma.