Festivālā pulcēsies alus darītāji no Latvijas, Eiropas un ASV, iegūtā peļņa tiks ziedota Ukrainai

Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

27. augustā Rīgā jau otro reizi notiks starptautiskais amatalus festivāls “Rīga Pours”, pulcējot vairāk nekā 30 labākās un aktuālākās Eiropas, ASV un Latvijas alus darītavas. Festivāla apmeklētājiem būs iespēja nobaudīt vairāk nekā 100 dažādus Latvijā un ārvalstīs brūvēta alus veidus. Uz festivālu tika plānots uzaicināt arī darītavas no Ukrainas, bet karš piespieda mainīt plānus. Lai atbalstītu Ukrainas tautu šajā smagajā laikā, ir nolemts, ka visa festivāla “Rīga Pours” ietvaros gūtā peļņa tiks ziedota biedrībai “Tavi draugi”, kas šos līdzekļus novirzīs Ukrainas iedzīvotāju vajadzībām.

“Organizējot festivālu jau otro reizi, centāmies paplašināt tvērumu – gan ģeogrāfiski, gan arī alus veidu un garšu ziņā. Covid-19 pandēmijas dēļ festivāls tika pārcelts, taču iegūtais laiks tika izmantots, lai sagatavotos un uzaicinātu viesos šobrīd aktuālākās darītavas gan no ASV, gan no Eiropas. Prieks, ka tas ir izdevies un starp viesiem ir ne tikai pašmāju amatalus pionieri, bet arī ārvalstu superzvaigznes. Dalībnieku sastāvs šobrīd ir gandrīz nokomplektēts, un to vidū ir arī tādas darītavas kā Superstitions Meadery (ASV), Bofkont (Beļģija), SOMA (Spānija), Casey Brewing and Blending (ASV), nosaka toni un alus “modes tendences” visā pasaulē,” uzsver festivāla organizators un alus someljē Andris Rasiņš.

Šogad festivāla “Rīga Pours” apmeklētājiem būs iespēja baudīt ne tikai dažādus amatalus veidus, bet arī iepazīties ar tādiem dzērieniem kā mead, sidrs un kombuča. Alus festivāls Rīgā nav iedomājams arī bez labākajām vietējām amatalus darītavām: Ārpus Brewing Co, Labietis, Nurme, Mūrbūdu sidra darītava un daudzām citām.

“Aicinu uz “Rīga Pours” festivālu ikvienu alus un sidru mīļotāju, jo būs iespēja nogaršot ļoti daudz garšīgu alus veidu, aprunāties ar brūvētājiem, paplašināt savas zināšanas un gluži vienkārši lieliski pavadīt laiku,” piebilst Andris Rasiņš.

Festivāls norisināsies RISEBA Arhitektūras un mediju centrā “H2O6”. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu