“MICHELIN” zvaigžņu restorāni
8. septembrī “Riga Food 2022” viesistabā viesosies “MICHELIN” zaļās zvaigznes ieguvēja – Tallinas restorāna “Fotografiska” – šefpavārs Pēteris Pihels, kurš atklās, ko nozīmē zaļā zvaigzne un kas restorāniem ir jādara, lai to saņemtu. Video translācijā uzstāsies arī pirmās “MICHELIN” zvaigznes Igaunijā saņēmējs – restorāna “180° by Matthias Diether” šefpavārs Matiass Dīters. Uzreiz pēc tam, plkst. 14.00, notiks diskusija “Ēdināšanas uzņēmuma kvalitāte un serviss “MICHELIN” zvaigžņu restorānos”, kur jau iepriekš minētajiem Igaunijas šefpavāriem pievienosies Islandes restorāna “Eiriksson Brasserie” šefpavārs Fidgeirs Ēriksons, viena no pasaules labākajām konditorēm Fransiane Tartari, lietuviešu restorāna “Ertlio namas” šefpavārs Toms Rimīdis un pašmāju zvaigznes – restorāna “Ramen Riga” šefpavārs Mārtiņš Sirmais un Valmieras restorāna “Akustika” šefpavārs Artūrs Taškāns, kurš ir strādājis “MICHELIN” zvaigžņotos restorānos Londonā un praktizējies pasaulslavenajā “Nomā”. Diskusijā piedalīsies arī Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) prezidents Ēriks Lingebērziņš, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore Santa Graikste, Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis, “Pavāru kluba” valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova un citi nozares profesionāļi. Jāpiebilst, ka “MICHELIN Guide” ir starptautiski atzītākā un prestižākā restorānu atpazīšanas sistēma, kuras vērtējumi ir autoritāte ceļojuma galamērķa un restorāna izvēlē.