Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

TVNET viesojas "Karjeras dienās" un stāsta par žurnālistu darbu

Foto: TVNET

Oktobris ir karjeras dienu mēnesis skolās, kad  skolēnu vecākus aicina doties uz skolu, lai pastāstītu bērniem par savu profesiju un darba pieredzi. Mērķis ir pavērt plašāku ieskatu profesiju daudzveidībā, kā arī noskaidrot visus sev interesējošos jautājumus. Uz 41. vidusskolu devāmies arī mēs, TVNET. 

41. vidusskolas aicinājumam piedalīties "Karjeras dienās" šoreiz atsaucās mūsu TVNET žurnāliste, dzīvesstila redaktore Gerda Pulkstene, kura devās tikties ar 5.b klases skolniekiem. 

Mācību stundas garumā Gerda bērniem pastāstīja par žurnālistikas profesiju kopumā, žurnālistikas veidiem, pamatprincipiem un ikdienas darba specifiku katrā no mediju veidiem. Kopā sapratām, cik svarīga ir žurnālista objektivitāte un kritiskā domāšana, lasot ziņas. Tāpat sarunās noskaidrojām, kas ir viltus ziņas un kādu kaitējumu tās var nodarīt sabiedrībai. Bērni iemācījās jaunu terminu "medijpratība"!

Kad tika izprasti žurnālistikas pamatprincipi, bērni tika aicināti paši uz vietas veidot pēc tiem ziņas. 

Foto: TVNET
Foto: TVNET

Bērni, kurus vairāk interesēja darbs televīzijā vai radio, izmēģināja savu balsi un raitu lasītprasmi no priekšā rādītiem ziņu tekstiem.

Foto: TVNET
Foto: TVNET

Visvairāk ovāciju un intereses izpelnījās noslēguma daļa, kurā 5.b klases izvēlētais žurnālists Jēkabs izmēģināja intervēt dažādas kolorītas personības: neapmierinātu pensionāri, tikko Eirovīzijā uzvarējušu zvaigzni, zelta medaļu ieguvušu peldētāju, savu identitāti slēpjošu blogeri, nerunīgu bezpajumtnieku, kaislīgu Ukrainas brīvības atbalstītāju un zinātnieku, kurš zina nemirstības noslēpumu. 

Karjeras mēnesis skolās turpinās - piesakies arī tu, jo šādi mēs paplašinām mūsu nākamās paaudzes redzeslauku un nākotnes izvēles iespējas.

Foto: TVNET
Foto: TVNET
Foto: TVNET
Foto: TVNET
Foto: TVNET
Foto: TVNET
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu