Kas noderēs Ziemassvētku vakaram kopā ar ģimeni?

Foto: Publicitātes foto

Ziemassvētki ir visu gadu gaidītākie ģimenes svētki. Daudzās mājās tas ir brīdis, kad kopā sanāks lieli un mazi viesi, un katrs gribēs pielikt roku, lai svētki izdotos. Vislabākie svētki ir tie, kad iespējams piedalīties gan svētku gatavošanā, gan svinēšanā.

Padalīsimies ar dažām idejām, kas šī gada kopā sanākšanai varētu piešķirt atšķirīgu noskaņu.

Dekors pie mājas vai dzīvokļa ārdurvīm

Kā gan Ziemassvētku vecītis zinās, ka šajās mājās viņš tiek gaidīts? Mākslīga egļu zaru virtene ar LED gaismiņām izdaiļos ārdurvis un viesus sagaidīs ar siltu un aicinošu gaismu. Ne mazāk svinīgi izskatīsies dekoratīvais egļu zaru vainags. Tas ir lielisks Ziemassvētku dekors ne tikai ieejas zonā, bet arī iekštelpā. Parasti starp blīvi pītām egļu skujām ir ievietotas LED lampiņas, kuras staro silti baltu gaismu. To vidējais kalpošanas ilgums ir līdz 10 000 stundām. Šāds āra dekors var gaismot ieejas zonu līdz pat Zvaigznes dienai, neradot lielus papildu izdevumus.

Egļu dekorēšanas rotaļlietas

Ziemassvētku eglītes dekorēšana ir viens no skaistākajiem mirkļiem. Šo darbu var uzticēt lielākajiem bērniem, piedāvājot viņiem izvēlēties egļu dekorēšanas rotaļļietas un eglītes ietērpa detaļas – virtenes, sveces, dekorus. Vienu gadu eglīte var tērpties balti – sidrabainā tērpā, citu gadu – ar sarkaniem vai zaļiem akcentiem, bet vēl citu gadu greznoties ar paštaisītām mantiņām, ko sagatavojuši jaunākie ģimenes locekļi un viesi. Zem eglītes labi izskatīsies Ziemassvētku egles paklājs, uz kura izcelsies sarūpētās dāvanas.

Piparkūku veidnes

Virtuve ir svētku gatavošanas epicentrs un vieta, kur pašiem mazākajiem izcept savas pirmās piparkūkas. Tā būtu nepiedodama aizmāršība, ja čaklajām rociņām pietrūktu dažādu piparkūku veidņu - zvaigžņu, mēness vai meža dzīvnieku siluetu izskatā.

Svētku galda klājums

Svētku galds ir katras saimnieces galvenā rūpe. Vai šķīvji spīd un laistās, vai glāzes ir kristāldzidras un galda piederumi sakārtoti atbilstoši pasniedzamiem ēdieniem. Izvēlaties galdautu, galda salvetes un sveces. Krāsas, kas tradicionāli ir saistītas ar Ziemassvētkiem, ir sarkans, zaļš un zelts. Padomājiet, kā tās papildināt ar mūsdienīgiem elementiem – lūk, daži: aromātiskas sveces trauciņā, dekoratīva galda LED lampa vai galda piederumu - dekors ar Ziemassvētku tematiku.

Ziemassvētku dziesmas

Mūzikas izvēle ir svarīga īpašas atmosfēras radīšanā. Sagatavojiet laicīgi dziesmu sarakstu, kuru varēsiet klausīties kopā ar ģimeni svētku vakarā. Mūzikas atskaņošanai var noderēt bezvadu skaļrunis, piemēram, JBL Charge 5.

Foto: Publicitātes foto

Spēles kopīgiem brīžiem

Vispārbaudītākais veids, kā pagarināt svētku vakaru, ir kopīgas spēles. Ja starp viesiem ir bērni no trīs gadu vecuma, tad droši varat viņus iesaistīt spēlēs, kas trenē uzmanību un atmiņu. Šīs spēles ir labs pārbaudījums arī bērnu vecākiem. Daudzspēlētāju spēle varēs apvienot visu ģimeni. Atmiņas spēle Safari Small Foot paredzēta 2 - 4 spēlētājiem. Tās mērķis ir atrast dažādu krāsu olas, kas paslēptas zem 12 eksotiskiem putniem. Spēle attīsta koncentrēšanos, atmiņu un krāsu uztveri, vienlaikus izklaidējot. Izripinātie krāsainie kauliņi norāda, kuras krāsas olu atrast. Kad spēlētājs atrod pareizo krāsu, viņš putnu noliek malā. Uzvar pirmais, kurš savāks 6 putnus! Visas spēles daļas ir izgatavotas no masīvkoka un krāsotas ar bērniem drošu krāsu. Ieteicama bērniem no 3 gadu vecuma un viņu vecākiem.

Jautrība garantēta ar klasisko šarādu spēli Alias. Šo aizraujošo spēli var pielīdzināt mēmajam šovam, tikai atšķirība ir tā, ka vārds personai jāizskaidro, nepieminot konkrēto vārdu vai tā sakni. Spēle ieteicama no 7 gadu vecuma, un tajā ieteicams piedalīties vismaz četrām personām. Minēt var gan pa pāriem, gan arī komandās.

Vakara noslēgumā spēlējiet Dixit populāru asociāciju galda spēli. Viens spēlētājs izvēlas vienu no savām kārtīm un raksturo to kā vēlas — ar tekstu, citātu, skaņu, dziesmu vai pat klusumu. Kad kārts ir raksturota, to noliek ar attēlu uz leju galda vidū, kamēr pārējie spēlētāji no savām kārtīm piemeklē piemērotāko kārti dotajam raksturojumam. Kurš būs tas, kurš uzminēs doto kārti? Savus piekritējus nezaudē Bingo - pasaulē iecienītākā loto spēle. Tās mērķis ir piepildīt visus lauciņus – kurš to paveic pirmais, ir uzvarētājs.

Piepildiet savu svētku vakaru ar kopīgiem mirkļiem, kas veidos paliekošas atmiņas. Gatavojieties svētkiem kopā ar 220.lv.

Uz augšu