Šodienas redaktors:
Dardega Legzdiņa

Gada rīdzinieka balvu saņem biedrība "Tavi draugi"

Rīgas domes deputāti, balvas "Gada rīdzinieks 2022" laureāti fotogrāfējas kopbildē pēc Rīgas domes svinīgās sēdes par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 104. gadadienai.
Rīgas domes deputāti, balvas "Gada rīdzinieks 2022" laureāti fotogrāfējas kopbildē pēc Rīgas domes svinīgās sēdes par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 104. gadadienai. Foto: Lita Millere/LETA

Rīgas dome piektdien svinīgajā sēdē par godu Latvijas Neatkarības proklamēšanas dienai balvu "Gada rīdzinieks 2022" piešķīra biedrībai "Tavi draugi", kas sniedz palīdzību no Krievijas izraisītā kara bēgošajiem ukraiņiem.

Biedrības pārstāvji pateicās ikvienam, kas iesaistās tās darbībā, atbalstot un sniedzot palīdzību Ukrainas bēgļiem. "Mēs - maza cilts. Mēs būsim lieli tik, cik mūsu griba - tā mums ir milzu, un tā tas arī būs," biedrības pārstāve citēja dzejnieku Raini. Biedrības dibinātājs Ulvis Noviks atzīmēja, atbalstu ukraiņiem ir izdevies sniegt ne vien pateicoties biedrības cilvēkiem, bet arī domes deputātiem un iedzīvotājiem, jo atbalsts no viņiem esot ļoti patīkami pārsteidzošs. "Šis ir tas laiks, kad mēs varam pārliecināties, ka esam ļoti vienota, spēcīga un stipra valsts," sacīja Noviks.

Tāpat pilsētas dome pasniedz atzinības rakstu labdarības akcijas "Twitter konvojs Ukrainai" izveidotājam Reinim Pozņakam. Aktīvists pateicās ikvienam ziedotājam un brīvprātīgajam, "bez kuriem nekas nenotiktu", kā arī saviem klātesošajiem kolēģiem, kas turpina rīkoties, neapstājoties. Pozņaks izteica pateicību arī Rīgas domes deputātiem par padarīto Ukrainas atbalstam, paužot cerību, ka darbs turpināsies. "Arī valdībai - paldies, jo mūsu valsts tiešām labi atbalsta Ukrainu," sacīja akcijas organizators.

Atzinības raksts tika pasniegts arī mūziķim Ralfam Eilandam, kurš rīkojis koncertus un ziedošanas akcijas Ukrainas atbalstam. Eilands pateicās par apbalvojumu, sakot, ka to ļoti novērtē. Mūziķis sacīja, ka lepojas, ka ir rīdzinieks un aicināja arī citus par to justies lepniem. "Lai arī man patīk izbraukt uz Berlīni, Milānu, uz Viļņu, man vienmēr patīk atgriezties Rīgā. Šī ir mana pilsēta, es to mīlu, un man patīk, cik daudz un dažādi cilvēki šeit dzīvo," pauda Eilands, sveicot ikvienu valsts svētkos.

Pateicību atzinības raksta formā Rīgas dome izteica arī labdarības kafejnīcas "Borščs" dibinātājam Ģirtam Slaviņam. Saņemot apbalvojumu, aktīvists pauda, ka viņa veidotajam projektam ir sarežģīta būtība - tam vispār nevajadzēja pastāvēt. "No otras puses, tas ir parādījis, ka cilvēki ir fantastiski," sacīja Slaviņš.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu