Izmantot krāna ūdeni
Ja esi novērojis, ka tavās mājās krāna ūdens ir kaļķains vai satur pārāk daudz dzelzs, gludināšanai labāk izmantot destilētu vai vismaz iepriekš novārītu ūdeni. Tas tādēļ, ka dažas minerālvielas var veidot nogulsnes un šādi tu riskē sabojāt savu gludekli vai apģērbu tvaicētāju.
Netīrīt gludekli
Uz gludekļa virsmas var uzkrāties netīrumi, kas var notraipīt tavas drēbes visnegaidītākajā un visnepiemērotākajā brīdī. Tāpēc periodiski notīri gludekļa virsmu, izmantojot attiecīgajam gludekļa pārklājumam piemērotu līdzekli. Šim nolūkam var izmantot arī katrā virtuvē atrodamo pārtikas sodu – samaisi to ar ūdeni, samērcē šķīdumā vates tamponu, notīri gludekli un rūpīgi nosusini ar tīru, sausu drāniņu.
Uzglabāt gludekli, neizlejot no tā ūdeni
Parasti pēc gludināšanas gludekli vieglu roku vienkārši ieliekam atpakaļ skapī. Turpmāk piedomā par to, lai pēc katras gludināšanas iztukšotu gludekļa ūdens tvertni, izlejot no tās atlikušo ūdeni. Pretējā gadījumā ūdens pārpalikums var ne vien noplūst, sabojājot mēbeles vai ierīci, bet arī, ilgāk stāvot, mainīt krāsu, nākamajā gludināšanas reizē sagādājot tev nepatīkamu pārsteigumu – neizmazgājamus traipus uz tava mīļākā tērpa.
Gludināt uz jebkuras virsmas
Visiem zināms, ka gludinot ļoti svarīgs ir pamats – nevainojami līdzena, karstumizturīga un labi slīdoša virsma, turklāt svarīgi, lai tā būtu noregulējama mugurai ērtā augstumā. Diemžēl nereti šim nolūkam vieglprātīgi izmantojam visu, kas pa rokai, – gultu, viesistabas dīvānu vai pat lakotu ēdamistabas galdu. Šādi rīkojoties, tu riskē sabojāt ne vien drēbes un savu muguru, bet arī mēbeles un pat gludekli, kurš neveiklas kļūmes gadījumā var neglābjami piedegt.