Īsta olbaltumvielu spēkstacija – 80 g biezpiena nodrošina 14 g olbaltumvielu! Tāpat kā šķiedrvielas, arī olbaltumvielas var palīdzēt ilgāk saglabāt sāta sajūtu. Baudiet zema tauku satura biezpienu, pievienojot kādu augli vai sauju ogu, tas papildus dod brangu devu antioksidantu.
Laba izvēle, jo satur šķiedrvielas, kas nodrošinās sāta sajūtu starp ēdienreizēm, savukārt siers, ko var pieēst klāt, – olbaltumvielas un kalciju. Lai uzņemtu mazāk kā 100 kaloriju ar uzkodām, šķēli zema tauku satura siera ēdiet kopā ar krekeriem (aptuveni trim). Sieru var aizstāt ar cieti vārītu olu. 100 g krekeru būtu jāsatur vismaz 6 g šķiedrvielu.
Viena no ērtākajām uzkodām, ko var paņemt līdzi, zinot, ka nebūs laika paēst. Apēdot 14 mandeles, var uzņemt aptuveni 100 kalorijas. Rieksti ir bagāti ar šķiedrvielām un olbaltumvielām, kas palīdz novērst izsalkumu. Tā ir lieliska uzkoda, ko var turēt mašīnā, rakstāmgalda atvilktnē darbā vai virtuves skapītī mājās. Taču jāatceras, ka riekstos ir arī daudz tauku, tādēļ ar to daudzumu nevajadzētu pārspīlēt.
Ērta uzkoda, ko var ēst, piemēram, braucot automašīnā. Sešas pilngraudu standziņas satur aptuveni 100 kaloriju. Tāpat kā pilngraudu krekeriem, arī standziņām būtu jāsatur vismaz 6 g šķiedrvielu uz 100 g produkta. Uzmanība jāpievērš sāls daudzumam – tam nevajadzētu pārsniegt 1,2 g uz 100 g produkta.
Joprojām viena no veselīgākajām uzkodām. Cepts ābols garšos kā deserts, ja tam pievienosiet kanēli, vienlaikus nepalielinot kaloriju daudzumu, kā arī nodrošinot tādas pašas šķiedrvielas kā svaigos augļos. Ja vēl piekož kādu siera standziņu, sāta sajūta neizpaliks.