Kur nobaudīt: Lai panašķētos ar patiešām izcilu baklavu, dodies uz Erevānas “Anteb”, kur nopērkami ne vien tradicionālie armēņu saldumi, bet arī nobaudāmi armēņu virtuves ēdieni.
Ļuļa kebabs – uz iesmiem grilētas maltās gaļa – ir viens no pazīstamākajiem kebaba veidiem. Sulīgās gaļa, papildināta ar gardu mērci, grilētiem tomātiem un pasniegta uz silta lavaša, teju vai kūst mutē. Grūti pateikt, kuras valsts virtuvei piedēvēt ļuļa kebaba pirmatklājējas godu, jo šo delikatesi var nobaudīt, gan ceļojot pa Balkānu pussalu, gan daudzviet Āzijā un, protams, Kaukāzā, tostarp arī Armēnijā kur ļuļa kebabs ir īpaši populārs.
Interesani, ka ļuļa kebabu maltā gaļa nav tāda kā kotletēm, jo tai netiek pievienotas ne olas, ne pienā mērcēta maize. Gaļa tiek samalta un sajaukta ar smalcinātiem sīpoliem, garšaugiem un garšvielām. Masai jābūt vijīgai un to jāmāk pareizi formēt, lai gaļa cepšanas laikā nekristu nost no iesmiem. Turklāt, lai kebabi būtu ne vien gardi, bet arī izskatītos apetītlīgi, ir jābūt arī grilēšanas virtuozam – un tā nu ir lieta, ko armēņi pieprot.
Kur nobaudīt: Erevānas amēņu restorānā “Tumanyan Khinkali”, kas atrodas četrarpus stundu lidojumā no Rīgas.
2023. gada vasaras sezonā lidosta “Rīga” piedāvā savienojumus ar vairāk nekā 100 tiešo regulāro un čartera lidojumu galamērķiem. Regulārus lidojumus no Rīgas nodrošina aviokompānijas airBaltic, AEGEAN, Finnair, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Norwegian, Ryanair, Transavia, Turkish Airlines, Uzbekistan Airways un Wizz Air. Lidostas “Rīga” galamērķu karte pieejama šeit. No lidostas "Rīga" ir pieejami trīs dažādi galamērķi Gruzijā:
- Batumi – airBaltic;
- Kutaisi – Wizz Air;
- Tbilisi – airBaltic.
Kā arī vēl divi garšīgi galamērķi Kaukāza reģiona valstīs:
- Armēnija, Erevāna – airBaltic;
- Azerbaidžāna, Baku – airBaltic.
Raksts tapis sadarbībā ar lidostu “Rīga”.