Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Kāpēc Harijs novērsās no karaļa skatiena? Kāpēc viņš kodīja lūpas? Runā ķermeņa valoda (2)

Foto: Scanpix, TVNET kolāža

Neskatoties uz pēdējo gadu skandāliem, Lielbritānijas karaļa Čārlza III un karalienes Kamillas kronēšanā bija Saseksas hercogs, jaunākais karaļa dēls, princis Harijs. Skaidrs, ka šī retā prinča parādīšanās Lielbritānijā lika īpaši rūpīgi novērot šo ceremonijas viesi un viņa ķermeņa valodu. Kāpēc Harijs izskatījās kā no laivas izmests un kāpēc mirklī, kad karalis apstājās, Harijs novērsa skatienu no tēva?

Ieejot abatijā, Harijs pieklājīgi sveicināja dažādus viesus, sakot "sveiki", "labrīt" un "prieks jūs redzēt". Tomēr eksperti novēroja, ka visas staltā, pašpārliecinātā prinča sejas izteiksmes un ķermeņa valoda vēsta pretējo.

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Ķermeņa valodas eksperte Blanka Koba pastāstīja Cosmopolitan par smalkajiem signāliem, ko sūtīja Harija stāja, žesti un grimases.

"Lai gan princis Harijs staigā ar pārliecību, par ko liecina viņa staltums, taisnā mugura un atliektie pleci, kā arī rokas pie sāniem, viņa seja un rokas ir nedaudz saspringtas. Viņa smaids ir saspringts, jo viņa lūpas ir cieši sakniebtas. Tā mēs nesmaidām patiesi. Turklāt viņa acīs ir redzama nopietnība, jo viņa apakšējie plakstiņi šķiet saspringti. Harija īkšķis arī nedaudz iespiežas viņa kreisās rokas pirkstos. Šīs pazīmes liecina, ka princis Harijs jūtas saspringts," novēro ķermeņa valodas eksperte.

Ieņemot sēdvietu Vestminsteras abatijā, princis jūtas neveikli. Harijs sēž blakus Eiženijas vīram Džekam un princesei Aleksandrai — nelaiķes karalienes māsīcai. Viņa saspringtā seja pārvēršas grimasē, kas atklāj, ka viņš jūtas neomulīgi un nevietā, - uzskata eksperti.

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Ķermeņa valodas eksperte Džūdija Džeimsa paskaidroja: gaidot Čārlza ierašanos, Harijs izskatījies nervozs.

Viņa sacīja izdevumam The Mirror: "Kad Harijs savā krēslā gaidīja tēva un brāļa ierašanos, bija dažas pazīmes, kas liecina par spriedzes vai trauksmes pieaugumu zemapziņā. Viņš iesūca savas lūpas, aplaizīja tās, un viņa plakstiņu mirkšķināšanas biežums palielinājās, kas liecina par adrenalīnu, ko izraisa nervu spriedze."

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Lai gan Harija sēdvieta it kā neatrodas nekur netālu no brāļa, prinča Viljama, brāļi ir pilnībā nošķirti un pat nebūs līdzās nevienā foto kadrā. 

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Kronēšanas ceremonijas beigās, kad draudze dzied "God Save The King”, Čārlzs III iet garām savai ģimenei.

Vienā brīdī viņš apstājas. Harija galva ir nolaista, bet viņš to lēnām paceļ un tad paskatās garām tēvam. Čārlzs III cenšas saskatīties, bet princis novēršas. 

Ķermeņu valodas eksperts Inbāls Honigams rūpīgi analizēja šo brīdi un atbildēja, vai Harija ķermeņa valoda liek domāt, ka viņš ignorējis savu tēvu.

Inbāls atklāj: “Viņa žesti dziesmas  “God Save The King” laikā parāda, kur atrodas viņa domas. Viņš skatās uz priekšu, mehāniski paceļ un nolaiž galvu saskaņā ar protokolu, skanot dziesmai. Es domāju, viņš nespēja paskatīties uz tēvu, sajūtot emocijas."

"Kā, diez, princis Harijs jutās, šo vēsturisko dievkalpojumu vērojot no trešās rindas, zinot, ka pēdējos trīs gadus ir to vien darījis, kā mēģinājis "laist torpēdas" monarhijas virzienā, kuras uzturēšanai tik smagi strādāja viņa mīļotā vecmāmiņa?" Daily Mail komentē karaļnama eksperts Dens Votons. "Es domāju, skumji..."

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu