Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Padomi kredīta saņemšanai

Foto: pexels.com

Pirms aizņemties naudu, ir jāiepazīstas ar kredītu veidiem, kuri atšķiras ar procentu likmēm un apdrošināšanas iemaksām. Tas, vai naudas līdzekļu izmaksa tiks apstiprināta, ir atkarīgs no aizņēmēja statusa un viņa maksātspējas. Vislabvēlīgākie nosacījumi tiek piedāvāti uzņēmējiem.

Piedāvājums personām, kas veic saimniecisko darbību.

Latvijas bankas izsniedz šādus kredītu veidus:

Patēriņa kredīti – paredz naudas līdzekļu izsniegšanu preču iegādei klienta personīgai lietošanai.

Kredīts pret nekustamā īpašuma ķīlu ir aizdevuma veids, kurā naudas līdzekļu neatmaksāšanas gadījumā banka pārņem īpašumā aizņēmēja nekustamo īpašumu.

Refinansēšana ir veids, kā saņemt jaunu kredītu ar izdevīgākiem nosacījumiem, lai atmaksāt iepriekšējo kredītu.

Auto līzings un kredīts pret automašīnas ķīlu - naudas līdzekļu izsniegšana transportlīdzekļa iegādei vai pret esošā transportlīdzekļa ķīlu.

Aizdevumi biznesam - bankas aizdevums uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstībai.

Faktorings ir bankas pakalpojums uzņēmumiem, kas ļauj savlaicīgi saņemt samaksu par precēm un pakalpojumiem.

Jebkuras bankas pamatdarbība ir kredītu izsniegšana. Pirms naudas aizdošanas iestādei ir jāpārliecinās par aizņēmēja godprātību un spēju atmaksāt parādu.

Ja ir pārliecība par aizņemto līdzekļu atgriešanu nākotnē, tad ir jāiepazīstas ar aizdevuma nosacījumiem.

Foto: Publicitātes foto

Finlat.lv ir tiešsaistes platforma esošo finanšu institūciju aizdevumu piedāvājumu salīdzināšanai. Pakalpojums ļauj lietotājiem bez maksas iepazīties ar aizdevuma nosacījumiem, izvēlēties sev piemērotāko variantu.

Foto: Publicitātes foto

Platformas menedžeri palīdz saņemt kredītu pret nekustamā īpašuma ķīlu, pavada klientu visos posmos: no sazināšanās ar iestādi līdz līdzekļu saņemšanai. Ir iespējams izpētīt banku piedāvājumus pilnīgi bez maksas. Mēs neprasām komisijas maksu vai maksas abonementus.

Foto: Publicitātes foto

Pakalpojums pastāv informatīvos nolūkos, neuzliekot par pienākumu aizpildīt aizdevuma pieteikumu. Platforma ļauj dažu minūšu laikā atrast kredītņēmēja maksātspējai piemērotus piedāvājumus. Visi dati ir konfidenciāli un netiek nodoti trešajām personām.

Foto: Publicitātes foto

Pēc labāko nosacījumu meklēšanas ir iespējams iepazīties ar dokumentu sarakstu, kas nepieciešams naudas līdzekļu saņemšanai.

Foto: Publicitātes foto

Pirms aizdevuma noformēšanas iesakām izpētīt platformas Finlat.lv dibinātāja Oļega Meščaņinova ieteikumus:

• Izlemiet par vēlamo aizdevuma summu un tā atmaksas laiku. Ja pastāv iespēja atgriezt aizņemtos naudas līdzekļus pēc iespējas ātrāk, izmantojiet to.

• Lielākā daļa kredītiestāžu paredz sodus par maksājumu kavējumiem. Iepazīstieties ar tiem, ja neesat pārliecināts, ka varēsiet veikt maksājumus laicīgi.

• Apsveriet alternatīvas iespējas: kredītkartes, aizdevumus no draugiem un paziņām. Iespējams, nosacījumi izrādīsies izdevīgāki par tiem, ko piedāvā finanšu iestādes.

• Nebaidieties sazināties ar klientu atbalsta servisu. Kvalificēti speciālisti palīdzēs tikt skaidrībā ar kredīta nosacījumiem.

• Neņemiet kredītu, ja neesat pārliecināts par tā atgriešanu. Aizpildot pieteikumu, norādiet tādu aizdevuma summu, kuru Jūsu finansiālās iespējas ļaus atmaksāt nākotnē.

• Izpētiet papildus izmaksas. Procentu likme nav vienīgā pārmaksa, kas var rasties aizņēmējam. Saistītie izdevumi var būt sākotnējās komisijas maksas par aizdevuma izsniegšanu, apdrošināšanas prēmijas. Pirms pieteikuma iesniegšanas, lūdzu, izpētiet noteikumus un nosacījumus.

• Izvēlieties pareizo aizdevuma veidu. Piemēram, daudzām bankām ir īpaši piedāvājumi aizdevumiem biznesa attīstībai.

Aizdevuma ņemšana vienmēr ir saistīta ar riskiem, no kuriem var izvairīties, ievērojot ieteikumus.

Sociālo tīklu linki:

www.finlat.lv​https://twitter.com/FinlatL14524https://www.instagram.com/finlat_lv/https://www.youtube.com/watch?v=3wSstLbvQU0https://www.facebook.com/finlat.lv

Uz augšu