Šodienas redaktors:
Dardega Legzdiņa

Āris Dzērvāns kļuvis par Iekšlietu ministrijas Informācijas centra priekšnieku

"Microsoft Latvia" tehnoloģiju eksperts Āris Dzērvāns piedalās ziņu aģentūras LETA biznesa portāla "Nozare.lv" rīkotajā diskusijā par "Windows XP" kiberdrošību.
"Microsoft Latvia" tehnoloģiju eksperts Āris Dzērvāns piedalās ziņu aģentūras LETA biznesa portāla "Nozare.lv" rīkotajā diskusijā par "Windows XP" kiberdrošību. Foto: Ieva Lūka/LETA

Āris Dzērvāns kļuvis par Iekšlietu ministrijas Informācijas centra (IeM IC) priekšnieku, pavēstīja Valsts kancelejā. Darbu viņš uzsāks ar 3.jūliju.

Kopš 2020.gada Dzērvāns strādāja Rīgas Digitālajā aģentūrā kā direktora pienākumu izpildītājs, plānojot, vadot, organizējot un koordinējot aģentūras darbu.

Pirms tam viņš strādājis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, kur gandrīz divus gadus bijis valsts sekretāra vietnieks digitālās transformācijas jautājumos. Vēl iepriekš bijis atbildīgais par informācijas un komunikācijas tehnoloģijām VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Pirms tam Dzērvāna darbavieta gandrīz 16 gadus bijis uzņēmums "Microsoft", kur viņš ieņēmis dažādus amatus, bet no 2014.gada bijis projektu direktors Baltijā un jaunajos tirgos.

Jaunais IeM IC vadītājs Rīgas Tehniskās universitātes Rīgas Biznesa skolā ieguvis profesionālo maģistra grādu uzņēmumu un organizāciju vadībā ar specializāciju IT jomā, savukārt Latvijas Universitātē - sociālo zinātņu maģistra grādu sabiedrības vadībā. Latvijas Universitātē iegūts arī maģistra grāds datorzinībās.

Kā ziņots iepriekš, konkurss, kurā pieteicās 15 pretendenti, norisinājās trīs kārtās. Otrajā kārtā četri labākie pretendenti konkursa komisijai skaidroja savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēja uz jautājumiem un izklāstīja savu redzējumu par IeM IC nākotnes attīstību, tostarp trīs galvenajiem stratēģiskajiem mērķiem un to īstenošanu.

Savukārt trešajā kārtā tika pārbaudītas tālāk virzītā pretendenta vadības kompetences - stratēģiskais redzējums, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, komandas vadīšana, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, pārmaiņu vadīšana.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vadīja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā bija Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes priekšniece Maira Roze, Valsts drošības dienesta priekšnieks Normunds Mežviets un Valsts policijas priekšnieka vietnieks, Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins. Tāpat pretendentu vērtēšanā tika piesaistīts neatkarīgs novērotājs no informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv"

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu