Alma Bružaite ir līdz šim vienīgā sieviete Lietuvā, kam piespriests mūža ieslodzījums. Viņa nogalināja divus no saviem pieciem bērniem un līķus iemeta upē, mēģinot slēpt pēdas. Kad izdarītais nāca atklātībā, viņa nokļuva Lietuvas skarbākajā cietumā un apprecējās ar vīrieti, kas notiesāts par nežēlīgu slaktiņu, kurā tika nogalināti četri cilvēki.

2007.gada pavasarī Ķelmē pazuda divi brāļi - 12 gadus vecais Mants un astoņgadīgais Toms. Viņu māte Alma Bružaite policijai stāstīja, ka puikas esot izgājuši no mājām un tā arī neesot atgriezušies, taču vēlāk atklājās daudz šausminošāka patiesība.

Pēc vairākas dienas ilgas meklēšanas zēnu līķi ar žņaugšanas pazīmēm tika atrasti tuvējā upē. Bružaite bija nožņaugusi savus dēlus ar virvi un pēc tam iemetusi līķus upē.

Bružaite 2008.gadā kļuva par vienīgo sievieti, kam mūsdienu Lietuvā piespriests augstākais soda mērs - mūža ieslodzījums. Viņas pastrādātais noziegums bija tik smags, ka soda izciešanu viņa sāka bēdīgi slavenajā Lukišķu cietumā, kaut arī visi pārējie ieslodzītie bija vīrieši. Ieslodzītie netika pilnībā nodalīti viens no otra: pastāvēja iespēja satikties dažādos sociālajos projektos, kas notika cietumā. Bružaite ieslodzītajiem vīriešiem pat esot mācījusi adīt. Savu nākamo vīru Bružaite sastapa starp Lietuvas briesmīgākajiem un vardarbīgākajiem noziedzniekiem.

Ieslodzījums Lietuvas skarbākajā cietumā