1978. gada oktobrī starp Austrālijas un Tasmanijas krastiem ar savu lidmašīnu pazuda 20 gadu vecais pilots Frederiks Valentičs. Īsi pirms pazušanas viņš tornim ziņoja, ka virs viņa parādījusies dīvaina lidmašīna, pēc brīža piebilstot, ka tā virs viņa it kā karājas. Viņa pēdējie vārdi: “Nē, tā nav lidmašīna.” Ar ko sastapās Valentičs? Kas ar viņu notika? Jautājumi, uz kuriem centušies atbildēt daudzi.

1978. gada 21. oktobrī 20 gadu vecais pilots Frederiks Valentičs ar īrētu lidaparātu “Cessna 182” lidoja virs Basa šauruma starp Austrāliju un Tasmāniju, iecerējis sasniegt Kinga salu. Atrodoties aptuveni pusotra kilometra augstumā, viņš kādā brīdī Melburnas tornim ziņoja, ka zem sevis pamanījis lielu lidaparātu, tāpēc vēlas uzzināt, vai šajā reģionā bijis plānots parādīties vēl kādam gaisa kuģim. Tornis atbildēja noliedzoši, lūdzot Valentičam aprakstīt redzēto. Viņš atbildēja, ka nespēj to identificēt, tomēr tam ir četras spožas gaismas. Nezināmais lidojošais objekts pēc tam nonācis virs viņa un, kā izteicās pats Valentičs, spēlējis kaut kāda veida spēli ar viņu. Viņš teica, ka objektam ir iegarena forma, tas lido ļoti ātri, izstaro zaļganu gaismu un ir tāds kā metālisks. Visbeidzot viņš piebilda, ka tā nav lidmašīna.

Uz kādu brīdi NLO esot pazudis, bet tad atkal tuvojies viņam no dienvidrietumiem. Frederiks tad ziņoja, ka viņam ir problēmas ar sava lidaparāta motoru. Pēc tam viņš paziņoja, ka NLO atkal levitē virs viņa, piebilstot, ka tā nav nekāda lidmašīna. Pēc tam sakari ar viņu pazuda.