Video Polija satraukta par ”Vagner” algotņu izvietošanu tuvāk Suvalku koridoram (5)

Papildināts
Polijas premjers Mateušs Muraveckis
Polijas premjers Mateušs Muraveckis Foto: Reuters/ScanPix

Pēc Polijas premjerministra Mateuša Moravecka teiktā, „Vagner” grupas algotņi ir pārvietoti uz Suvalku koridoram tuvu apgabalu. „Mums ir informācija, ka vairāk nekā 100 algotņu no „Vāgnera grupas” virzās uz Suvalku koridoru pie Grodņas Baltkrievijā,” preses konferencē sacīja Moraveckis. Pēc viņa teiktā, „tagad situācija ir vēl bīstamāka”.

"Iespējams, ka viņi maskēsies par Baltkrievijas robežsargiem un palīdzēs nelegālajiem migrantiem iekļūt Polijā, lai to destabilizētu. Bet ir arī iespējams, ka viņi mēģinās iekļūt Polijā, uzdodoties par nelegālajiem migrantiem, un tas rada papildu riskus," sacīja Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis.

Pēc "Vagner" algotņu nometņu parādīšanās Baltkrievijas teritorijā Polija nolēmusi pastiprināt savus spēkus pie austrumu robežas.

Ukrainas Valsts robežsardzes dienesta aplēses liecina, ka Baltkrievijā ieradušies apmēram 5000 vagneriešu.

"Vagner" nākotne vairākas nedēļas bija neskaidra pēc grupējuma dibinātāja Jevgeņija Prigožina sarīkotā dumpja. Dumpis tika izbeigts, kad Prigožinam un "Vagner" kaujiniekiem 24.jūnijā tika piedāvāts patvērums Baltkrievijā.

Suvalku zemes šaurums ir teritorija ap Lietuvas un Polijas robežu, kas ir vienīgais sauszemes savienojums starp Baltijas valstīm un pārējām NATO partnervalstīm, un atdala Krievijas eksklāva Kaļiņingradas teritoriju no Baltkrievijas.

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu