Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

"Tietoevry" iegādājies ASV digitālo tehnoloģiju uzņēmumu "MentorMate"

"Tietoevry" iegādājies ASV digitālo tehnoloģiju uzņēmumu "MentorMate"
"Tietoevry" iegādājies ASV digitālo tehnoloģiju uzņēmumu "MentorMate" Foto: Publicitātes foto

Informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmums "Tietoevry" iegādājies ASV bāzēto digitālās transformācijas kompāniju "MentorMate", informē kompānija.

Darījuma vērtību un nosacījumus uzņēmumā neatklāja.

"Tietoevry" norāda, ka darījums veikts, lai nostiprinātu uzņēmuma pozīcijas Eiropā un izvērstu biznesu Ziemeļamerikā.

Kompānijas "MentorMate" iegāde paātrinās "Tietoevry" turpmāko izaugsmi un stratēģijas īstenošanu, koncentrējoties uz programmatūras un digitālās inženiertehnoloģijas pakalpojumiem, norāda kompānijā, piebilstot, ka "MentorMate" būs "Tietoevry Create" biznesa sastāvdaļa.

"Tietoevry Latvia" un "Tietoevry Create International Baltic Market" vadītāja Valērija Vārna norāda, ka kompetenču apvienošana gan palielinās klientu bāzi, gan pavērs iespējas operatīvāk reaģēt uz tirgus tendencēm globālā līmenī.

ASV, Minesotas štatā bāzētais uzņēmums "MentorMate" darbojas digitālās inženierijas, projektēšanas, dizaina un mākslīgā intelekta pakalpojumu jomā, nodrošinot augstas kvalitātes programmatūru izstrādi un digitālās inženiertehnoloģijas klientiem Ziemeļamerikā un Eiropā. Uzņēmumam ir vairāk nekā 1000 darbinieku komanda Bulgārijā, Paragvajā un ASV. Pērn kompānijas "MentorMate" apgrozījums bija 65 miljoni ASV dolāru.

Kompānija "Tietoevry Latvia" reģistrēta 2023.gada februārī, un tās pamatkapitāls ir 5000 eiro. Uzņēmums pieder Somijas "Tietoevry".

"Tietoevry" ir digitālo pakalpojumu un programmatūras produktu uzņēmums. Uzņēmuma galvenais birojs ir Somijā. Uzņēmuma akcijas kotē "Nasdaq" biržās Helsinkos un Stokholmā, kā arī "Oslo Børs".

Svarīgākais
Uz augšu