No kara atgriezies cietumnieks Krievijā kopā ar draugu nogalina sešus cilvēkus (12)

Foto: Reuters / Scanpix

No kara Ukrainā atgriezies bijušais ieslodzītais kopā ar savu draugu Karēlijas republikā nogalinājuši sešus cilvēkus, vēsta Krievijas medijs “The Moscow Times”.

Slepkavības notikušas Derevjannojes ciemā naktī uz 1.augustu. Cilvēki – pieci vīrieši un viena sieviete – nogalināti divās privātmājās, kuras vēlāk aizdedzinātas, lai slēptu nozieguma pēdas.

Saistībā ar šīm slepkavībām policija aizturējusi divus vīriešus – 37 gadus veco Maksimu Bočkarevu un 38 gadus veco Igoru Sofonovu.

Viņi abi iepriekš bijuši tiesāti par ļoti smagiem noziegumiem, tostarp par slepkavību, laupīšanu un izvarošanu.

Kā noskaidrojis izdevums “Karelia.news”, Sofonovs piedalījies karā pret Ukrainu, bet Krievijā atgriezies pavasarī.

Kā izdevumam norādījuši situāciju pārzinoši avoti, Sofonovu karam Ukrainā esot savervējis algotņu grupējums “Vagner”. Tomēr viņa profilā sociālajā tīklā “Vkontakte” redzams Krievijas Aizsardzības ministrijas savervēto ieslodzīto vienības “Štorm Z” logotips.

Sofonovs sociālajos tīklos ievietojis vairākus attēlus, kuros viņš redzams armijas formastērpā un ar ieroci rokās. Šie attēli, visticamāk, tapuši Ukrainā.

Derevjannojes ciemā pastrādāto slepkavību motīvs pagaidām nav skaidrs. Abiem aizturētajiem par šādu noziegumu draud mūža ieslodzījums.

Pagaidām viņiem noteikts arests uz diviem mēnešiem.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu