Ko apmeklētāji var sagaidīt performances laikā?
Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants: “Mēs, pavāri, esam atkarīgie, mēs esam atkarīgi no dabas, daba ir mūsu audekls un krāsas. Mēs lepojamies un cienām savu audeklu, mežu sēnes un medījumus. Dievs, Daba, Darbs. Tā ir mūsu ēdienkarte.”
Gundega Skudriņa: “Gastronomiskajā performancē "Brīvības cena" savijas divas kultūras. Tajā ar mūzikas, gastronomijas, mākslas, horeogrāfijas un citiem radošiem procesiem tiks runāts par ļoti aktuālo tēmu - brīvību. Performance ieskicēs arī ukraiņu tautas stipro gribu, iezīmēs jaunus laikmetīgus nācijas vaibstus un parādīs koprades radošo procesu spēku.
Caur garšas receptoriem, smaržu, audiāliem stāstiem, mūziku, vizuāliem materiāliem, caur visām cilvēka maņām informācija uzsūcas daudz, daudz dziļākos prāta un ķermeņa slāņos. Tieši dažādu mākslas un radošo nozaru sinerģijā tapušo piedzīvojumu apmeklētāji var uztvert un sublimēt daudzšķautņaināk un līdzpārdzīvojums veidojas jaudīgāks.
Performances galvenie solisti nešaubīgi ir šefpavāri. Šajā gadījumā Latvijā atpazīstami, savā nozarē ļoti atzīti šefpavāri Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants, kuri sadarbosies ar ukraiņu pavārmākslas spīdekli Juriju Kavrižekno.
Tas vien jau ir notikums, kā divu kultūru pavāri sadarbosies jēgpilna, vērtīga un laikmetīga notikuma ietvaros. Raugoties radošajā procesā, varu bilst, ka pavāri izmanto jaunākās pavārmākslas tehnoloģijas, veido katrai tautai raksturīgāko garšu un produktu kombināciju, izmantojot jaunradi.”
Gundega, tu jau esi atpazīstama ar savām neparastajām idejām, īpaši savienojot dažādākās nozares tieši ar ēdienu un tā pasniegšanu. Kas ir sagaidāms gastronomiskajā performancē šoreiz?