Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Ukraiņu apmānīts krievu militārais helikopters nolaižas Ukrainas bruņoto spēku bāzē (25)

Papildināts
Foto: AFP/SCANPIX

Krievu kaujas helikopters Mi-8 kļūdas dēļ piezemējies Ukrainas Bruņoto spēku bāzē. Ukrainas medijiem šo informāciju apstiprinājuši avoti bruņoto spēku un specdienestu aprindās, raksta UNIAN.

"[Portāla] "Censor.net" informācijas avoti Ukrainas Bruņoto spēku virspavēlniecībā apstiprina Krievijas blogeru izplatīto informāciju, ka krievu kaujas helikopters Mi-8 pirms kāda laika aizlidojis par tālu uz vienu no Ukrainas Bruņoto spēku bāzēm," savā "Facebook" kontā raksta "Censor.net" galvenais redaktors Jurijs Butusovs.

Butusovs izteica versiju, ka krievu piloti varētu būt padevušies ukraiņiem, kā pamatojumu minot, ka tie nevarētu būt kļūdījušies par 300 kilometriem.

Helikopters esot neskarts nolaidies Harkivas apgabalā, un tagad Ukrainas karavīri varēs to izpētīt sīkāk.

Izdevuma "Ukrainska Pravda" avoti Ukrainas specdienestos norāda, ka Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde esot īstenojusi sešus mēnešus ilgu operāciju ar mērķi ievilināt Ukrainas valdības kontrolētajās teritorijās Mi-8 helikoptera pilotu.

Vēlāk "Ukrainska Pravda" ziņoja, ka tad, kad helikoptera pilots esot ticis iemānīts Ukrainā, viņš esot sācis sadarboties ar Ukrainas Galveno izlūkošanas pārvaldi.

"Ukrainska Pravda" raksta, ka helikoptera apkalpe esot veikusi pārlidojumu no krievu gaisa spēku bāzes uz ukraiņu gaisa spēku bāzi, vedot Su-27 un Su-30 iznīcinātāju rezerves daļas. 

Helikopterā esot atradušies vēl divi apkalpes locekļi, kuri neesot zinājuši, uz kurieni patiesībā lido.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu