Uzturā jāturpina lietot augļus, ogas, lapu salātus, dilles, pētersīļus, lokus, baziliku, kas lielā daudzumā satur A, B, C, D, E grupas vitamīnus un svarīgus minerālus – dzelzi, selēnu, cinku, magniju, hromu, kā arī jaunās ražas dārzeņus. “Lai gan vitamīnus vienas sezonas laikā nav iespējams uzņemt tik daudz, lai to pietiktu visai ziemai, vasaras sezonā un rudens sākumā nodrošinot organismu ar vietējās izcelsmes, sezonālu, kvalitatīvu un vērtīgu uzturu, kas izceļas ar vitamīnu un citu organismam vērtīgu vielu pārpilnību, tiek stiprinātas aizsargspējas un nodrošināti visi dzīvības procesi,” uzsver Ivanda Krastiņa.
Latvijas klimatiskajos apstākļos jāizmanto ikviena saulainā diena, lai ne tikai izbaudītu siltumu, bet arī caur ādu uzņemtu tik svarīgo D vitamīnu. “Saules peldes palīdz organismam rūdīties, taču svarīgi to darīt droši, nenodarot sev kaitējumu. Lai uzturēšanās saulē būtu droša, nedrīkst aizmirst par saules aizsargkrēmu lietošanu.
Saules aizsargkrēms jālieto arī tad, ja laiks ir apmācies, jo 80 procenti bīstamo UV staru zemi sasniedz arī mākoņainā laikā,”