Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

No amata atkāpusies Somijas Sociāldemokrātiskās partijas līdere (1)

Bijusī Somijas premjerministre Sanna Marina.
Bijusī Somijas premjerministre Sanna Marina. Foto: TT NEWS AGENCY/via REUTERS

Bijusī Somijas premjerministre Sanna Marina, kuras Sociāldemokrātiskā partija aprīlī zaudēja parlamenta vēlēšanās, piektdien, 1. septembrī atkāpās no partijas vadītājas amata.

Sociāldemokrātiskās partijas vadību pārņem iepriekšējais sociāldemokrātu parlamentārās grupas līderis Anti Lintmans, tika paziņots partijas konferencē Jiveskiles pilsētā.

Marina 2019.gadā kļuva par valdības vadītāju, tolaik esot gados jaunākā persona premjerministra amatā visā pasaulē. Viņa bija ļoti populāra gan starptautiskā līmenī, gan savā valstī.

Neraugoties uz dažiem panākumiem, sociāldemokrāti cieta sakāvi parlamenta vēlēšanās aprīlī. Somijā tagad ir labēja četru partiju valdība premjerministra Peteri Orpo vadībā.

Lintmans savā inaugurācijas runā kā jaunais sociāldemokrātu līderis izteica "vislielāko pateicību" Marinai. "Jūs bijāt atbildīga par laiku, kas ieies somu vēsturē," viņš piebilda.

Pēc Krievijas pilna apjoma iebrukuma Ukrainā Marinas vadītā Somija pieteicās uz uzņemšanu NATO. Divas dienas pēc Marinas sakāves parlamenta vēlēšanās Somija tika uzņemta NATO kā alianses 31.dalībvalsts.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu