Granātābolu sulai piemīt pretiekaisuma īpašības, tā palīdz regulēt asinsspiedienu un samazināt holesterīna līmeni.
Apelsīni, savukārt, nodrošinās organismam papildu C vitamīna un antioksidantu devu, kā arī kāliju, kas uzlabo sirds veselību. Apelsīnu sula satur arī magniju, kas atjaunos enerģijas resursus un palīdzēs normalizēt nervu un muskuļu darbību. Sulas vērtīgajam sastāvam tāpat ir pretiekaisuma darbība, tas samazina holesterīna līmeni un novērš nierakmeņu risku.
Apelsīnu sulas dzēriens ar ingveru, medu un kurkumu
- 1 apelsīns;
- Neliels gabaliņš ingvera saknes;
- Kurkuma;
- Medus – pēc garšas;
- 1 glāze ūdens.
Ingvera sakni rūpīgi sarīvē ar smalku rīvi, pievieno tai šķipsnu kurkumas un maisījumu aplej ar verdošu ūdeni. Ļauj ievilkties 10–15 minūtes. Dzērienam pievieno svaigi spiestu apelsīnu sulu un medu – atkarībā no tā, cik saldu garšu kārojas.
Dzēriena sastāvdaļas stiprinās imunitāti un sniegs papildu enerģijas devu,
turklāt kurkuma ļaus iegūt unikālu garšas niansi.
Smiltsērkšķu sulas, ingvera, medus un kanēļa dzēriens
- 200 mililitri smiltsērkšķu sulas;
- Neliels gabaliņš ingvera saknes;
- 2 ēdamkarotes medus;
- 1 kanēļa standziņa.
Ingvera sakni sarīvē, liek katliņā, pievieno smiltsērkšķu sulu un uzkarsē. Kad dzēriens ir pietiekami silts, tam pievieno medu un kanēļa standziņu. Maisot turpina karsēt, līdz medus ir izkusis. Pēc pagatavošanas dzēriens jānokāš, izmantojot sietiņu vai marli. Pagatavoto dzērienu var dzert karstu vai atdzesēt.
Smiltsērkšķis ir bagāts K un B grupas vitamīnu avots, satur vairākus antioksidantus (A, C, E vitamīnu, selēnu, flavonoīdus), nepiesātinātās taukskābes, cinku, dzelzi, kalciju un citas aktīvās vielas. Tam piemīt pretiekaisuma un antioksidatīva darbība,