Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Kristīne Virsnīte: Seula ir viena no īpašākajām vietām, kur būts

Foto: Publicitātes foto

“Šķita, ka esmu aizceļojusi laikā!” tā par piedzīvoto Seulā, Korejā dalās Samsung zīmola vēstnese, satura veidotāja un ceļotāja Kristīne Virsnīte. Kristīne uz Koreju devās, lai apmeklētu vienu no visvairāk gaidītajiem tehnoloģiju pasākumiem – Samsung Unpacked. Samsung šāda tipa pasākumus rīko divas reizes gadā un to laikā tiek prezentētas jaunākās mobilo preču kategorijas ierīces. Līdz šim šie pasākumi notika Ņujorkā vai Sanfrancisko, taču šovasar pirmo reizi šis grandiozais notikums risinājās Dienvidkorejā, Seulā, kas ir ne vien jauno tehnoloģiju meka, bet arī Samsung dzimtene.

Pieklājība un tīrība

Pēc šā ceļojuma sev jautāju: kāpēc Dienvidkoreja un Seula jau agrāk nebija manā galamērķu vēlmju sarakstā?! Seulā ir sajūta, ka esi teleportējies nākotnē. Uz katra soļa gribas iesaukties: wow! Moderni debesskrāpji, visapkārt milzīgi ekrāni, futūristiskas automašīnas, biznesa kvartālos cilvēki lielākoties ģērbušies melnā, baltā un bēšā. Seulā dzīvo miljoni, bet ielas ir tik tīras kā ar putekļsūcēju uzkoptas.

Tomēr vispārsteidzošākā ir cilvēku pieklājība. Vēl nekad tik īsā laikā tik bieži nebiju dzirdējusi un teikusi paldies. Visur jūtama milzīga cieņas, likumpaklausības un pazemības klātesamība. Piemēram, mūs bieži veda ar autobusiem, kuriem tāpat kā Rīgā – tikai tur tā ir kreisā malējā – ir sava josla, un, lai gan sastrēgumi kā jau metropolē ir baisi, neviens pat neiedomājas tajā iešmaukt.

Un ēdiens! Ne velti šobrīd Dienvidkoreju uzskata par mūsdienu Āzijas garšu. Simtprocentīgi – šī ir garšīgākā valsts, kur esmu bijusi. Epizode, lai saprastu, ka nepārspīlēju: lai gan es ļoti mocījos ar pielāgošanos laika joslām (laika starpība Seulā ir sešas stundas uz priekšu) un lai gan mans iekšējais pulkstenis ziņoja, ka ir melna nakts, es cēlos un gāju, jo nekādā gadījumā negribēju nokavēt brokastis.

Visvairāk gaidītais mirklis

Ceļojuma kulminācija, protams, bija pats Unpacked pasākums, kad Samsung atklāja jaunās ierīces. Speciāli šim pasākumam ierīkotā izstāžu hallē, kur klātienē to vēro tūkstoši cilvēku no, šķiet, visām pasaules valstīm, un tiešraidē – miljoni. Tas ir neaizmirstami un grandiozi! Kopumā tika demonstrētas četras ierīces. Divas no tām – salokāmie telefoni Samsung Galaxy Flip5 un Samsung Galaxy Fold5.

Samsung Galaxy Flip5 ir vienkārši kosmiska inovācija – kad salocīts, tas ir mazs, tāpēc ārkārtīgi ērts, bet vienlaikus superjaudīgs! Atlocīts tas pārtop par mums jau ierasta izmēra telefonu, kurā, piemēram, ir ērti rakstīt ziņas. Aizraujošākais Galaxy Flip5 ir tas, ka aizlocītā veidā viss tā priekšējais vāciņš ir ekrāns, turklāt ar to var fotografēt un filmēt, var uzrakstīt arī ziņas, atvērt un izmantot lietotnes, lietot kredītkarti vai noskenēt lidmašīnas biļeti un darīt daudz ko citu. Tas ir perfekts viedtālrunis, lai uzņemtu foto un video selfijus gan vienatnē, gan draugu grupā, jo tas intuitīvi pielāgo kameras leņķi no plata uz īpaši platu, lai kadrā ietvertu visus draugus. Ļoti ērti to izmantot filmēšanai – to var atlocīt vēlamajā leņķī un tas stingri tajā turēsies. Līdz ar to nebūs jāmeklē, kur telefonu atbalstīt – tas pats nodrošinās atbalstu, līdzīgi kā būtu, ja izmantotu statīvu.

Samsung ir ļoti strādājuši un panākuši fantastisku rezultātu – iekšējais ekrāns, kas lokās, ir pārklāts ar jaunu, inovatīvu prettrieciena kārtu, sevišķu vērību veltot locījuma vietai. Kas ir īpaši – kad telefons ir salocīts, starp abām daļām praktiski nav atstarpes.

Foto: Publicitātes foto

Kompaktais Galaxy Flip5 būs vairāk piemērots modes un dzīvesstila influenceriem, mākslinieciskiem cilvēkiem, kas vēlas ar telefona palīdzību izpaust savu personību un stilu, bet otrs salokāmais telefons – Samsung Galaxy Fold5 – būs ideāli piemērots lietišķiem biznesa vides pārstāvjiem.

Pretstatus Galaxy Flip5, Galaxy Fold5 var nevis salocīt mazāku, bet to var no klasiskā telefona izmēra atvērt, iegūstot lielāku ekrānu – principā tas ir kā mazs datoriņš, ko var nēsāt kabatā. Tam ir izcils ekrāns, kas ļauj gan pētīt sīkas un detalizētas shēmas un diagrammas, gan zīmēt un spēlēt grafiski smalki izstrādātas videospēles un arī vienlaikus strādāt ar vairākām lietotnēm paralēli.

Abiem telefoniem, salīdzinot ar to priekšgājējiem, ir izturīgāks akumulators, tie ir jaudīgāki, un to kameras – vēl kvalitatīvākas. Abi telefoni arī ir ūdensizturīgi un izstrādāti, lai putekļi tiem nodarītu pēc iespējas mazāku kaitējumu.

Foto: Publicitātes foto

Fokusā – miegs un labsajūta

Trešā ierīce, kas tika prezentēta, bija viedpulkstenis Samsung Galaxy Watch6 un tā nopietnākais brālis, kuru publika sagaidīja ar ovācijām, – no mazliet cita materiāla gatavotais un nedaudz atturīgāka dizaina Galaxy Watch6 Classic. Tie ir viedpulksteņi, kas ne vien palīdzēs dzīvot veselīgāk, bet var pat brīdināt par izmaiņām veselības rādītājos. Divi lieli virzieni un kuriem fokusējas tajos iestrādātās tehnoloģijas un sensori – sirds veselība un miegs. Galaxy Watch6 seko sirds ritmam un brīdina, ja miera stāvoklī pulss netipiski krītas vai kāpj, kā arī ceļ trauksmi un aicina doties pie ārsta, ja tiek novērots neregulārs sirds ritms, kas var liecināt par nopietnu slimību – aritmiju. Milzīgs uzsvars likts arī uz miega kvalitāti un to, lai ierīces lietotājs veidotu veselīgus miega ieradumus.

Foto: Publicitātes foto

“Man ļoti patika, kā Samsung pārstāvis teica – miegs nav veids, kā mēs pabeidzam dienu, bet kā sākam jaunu. Pulkstenis visu dienu palīdz veidot labus ieradumus, lai miegs vakarā nāktu, bet naktī analizē, kāds tas ir bijis, un no rīta var palīdzēt to analizēt, lai nākamās nakts miega kvalitāte būtu labāka,” uzsver Kristīne.

Skrējēji un pārgājienu cienītāji novērtēs, izcilos Galaxy Watch6 ekrānus, kas izstrādāti, lai pat spožā gaismā, vien uzmetot skatienu, datus varētu labi saskatīt. Savukārt no stila viedokļa – forši, ka pulksteņi pieejami divos izmēros un tiem ir ērti maināmas siksniņas, kuras var uzlikt tikai ar vienu klikšķi.

Pārdomāta ierīce jebkurai videi

Ceturtā ierīce, kas tika prezentēta, bija Samsung Galaxy Tab S9 planšetdators. Lielais jaunums – tagad šī planšete un tās komplektācijā iekļautā digitālā pildspalva S Pen, ar kuru var ekrānā rakstīt, zīmēt un veikt citas darbības –, tagad ir mitrumizturīga.

Foto: Publicitātes foto

“Mums ir cita Samsung sērijas planšete, esmu kaislīga tās fane, tā bieži ceļo kopā ar mums, tāpēc priecājos, ka tagad par jauno planšeti, kura ir ērta un to ir forši ņemt visur līdzi, nebūs tik ļoti jābaiļojas, ka, piemēram, lietus vai liels gaisa mitrums to varētu sabojāt. Vēl liels uzlabojums ir pārveidotais iekšējais dizains, kas mazina planšetes sakaršanu, nodrošinot, pat ja tā tiek lietota ilgstoši, ka tā joprojām strādā ar pilnu jaudu. Un tas viss – ar estētisku, plānu, skaistu dizainu,” sāsta Kristīne.

Kur dzīvo Samsung?

Mums bija lieliska iespēja arī paviesoties galvenajā Samsung mītnē Samsung digital city – tā tiešām ir pilsēta pilsētā ar savām ieliņām, kafejnīcām un pat peldbaseinu! Tur pukst sirds vienam no lielākajiem pasaules uzņēmumiem un tur tiek pieņemti svarīgākie lēmumi, radīti jauni risinājumi, dizaini, inovācijas.

Digital city apmeklējām arī tehnoloģiju vēstures muzeju, kas man šķita īpaši aizraujoši, jo laikā, kad mēs par to pat sapņot nevarējām, jo atradāmies aiz dzelzs priekškara, Samsung jau bija tirgus līderis un progresīvs zīmols. Iedomājieties, jau deviņdesmitajos gados viņi ikvienam lietotājam piedāvāja datorus, kas bija par piecdesmit procentiem izgatavoti no otrreiz pārstrādājamiem materiāliem. Arī tagad Samsung filozofija balstās ilgtspējā. Kā teica zīmola pārstāvis: “Tas ir normāli, citādi mēs nevarēsim pastāvēt šajā pasaulē,” iespaidos dalās Kristīne.

Kristīne uzsver: “Iespējams, kādu tehnoloģiju attīstība biedē, bet man tā šķiet aizraujoša un noderīga. Tehnoloģijas tiek radītas, izstrādātas un uzlabotas, lai mūsu dzīvi padarītu ērtāku. Lai mēs varētu daudz vairāk izdarīt ar pēc iespējas mazāku piepūli un vairāk varētu veltīt laiku sev, saviem mīļajiem un atpūtai.”

Uzzini vairāk par jaunajiem Samsung Galaxy Flip5 un Galaxy Fold5 sērijas viedtālruņiem un citām Galaxy ekosistēmas ierīcēm, kas palīdzēs atklāt jaunu pasauli un piedzīvot episkus mirkļus šeit.

Uz augšu