Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Augšdaugavā vētras bojājumu atbalstu izmaksās arī apdrošināto dzīvojamo māju remontam

Foto: Ivars Soikāns/LETA

Augšdaugavas novada dome nolēmusi izmaksāt vienreizēju atbalstu arī vētrā bojāto apdrošināto individuālo un daudzdzīvokļu dzīvojamo māju remontam, informēja pašvaldība.

Šajā gadījumā tiks izvērtēts un ņemts vērā apdrošinātāja pieņemtais lēmums par atlīdzības izmaksu un vienreizējais atbalsts tiks izmaksāts konstatētās starpības apmērā.

Ceturtdien, 14.septembrī, Augšdaugavas novada pašvaldības domes sēdē tika pieņemti grozījumi lēmumā "Par vienreizēju atbalstu 2023.gada 7.augusta vētras radīto zaudējumu novēršanai".

Nevajadzētu sodīt iedzīvotājus, kuri rūpējas par savu īpašumu, taču nepieļaujama ir arī situācija, kurā varētu rasties dubultā finansējuma prakse, skaidro pašvaldības priekšsēdētājs Arvīds Kucins. Tādēļ pašvaldība izmaksās atbalstu konstatētās starpības apmērā.

Pašvaldība aicina rakstīt iesniegumus gan iedzīvotājus, kuri iepriekš nebija to darījuši, jo viņu īpašumā esošās ēkas ir apdrošinātas, gan iedzīvotājus, kuri jau ir saņēmuši atteikumus sakarā ar to, ka viņu ēkas ir apdrošinātas.

Lai saņemtu vienreizēju atbalstu, personai vai tās pilnvarotam pārstāvim līdz 6.oktobrim ir jāvēršas ar iesniegumu Augšdaugavas novada pašvaldībā. Ja ēkas ir apdrošinātas, jāiesniedz apdrošinātāja izsniegtu aprēķinu, kas apliecina, kāda summa tika vai tiks izmaksāta par ēkas jumta un logu bojājumiem.

Atbalsta ietvaros veicamie pasākumi ir jumta seguma un logu atjaunošana vai nomaiņa. Individuālām dzīvojamām mājām paredzēts vienreizējs atbalsts līdz 3 000 eiro ar papildu nosacījumu, ka atbalsta apmērs nepārsniedz 20 eiro par vienu kvadrātmetru atjaunojamās jumta un logu platības, bet daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām vienreizējs atbalsts, kas nepārsniedz 20 eiro par vienu kvadrātmetru.

Augšdaugavas novada pašvaldībā līdz 17.augustam bija saņemti 603 iesniegumi par radīto seku kompensāciju mājām. Privātpersonu pieteiktie zaudējumi māju jumtu un logu postījumu novēršanai sasniedza 998 249 eiro. Līdz 14.septembrim ir izmaksāts atbalsts 439 personām uz summu 642 520 eiro.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu