Noskaties "Neviens man sievu neatņēma!" Kas ir ētiskā poliamorija jeb Elīnas, Aigara un Artūra stāsts

Foto: Daniels Joffe/Latvijas Radio

Latvijas Radio podkāsts "Normāla ģimene" eksperimentālā formātā vēstī par dažādu ģimeņu attiecībām. Šoreiz podkāstā par savu pieredzi stāsta Elīna, Aigars un Artūrs.

Elīna un Artūrs bija precējušies 10 gadus, un laulībā piedzima trīs bērni, bet neilgi pēc tam, kad pāris attiecības nolēma atvērt, abi tomēr izšķīrās. Elīna šobrīd ir precējusies ar Aigaru, un abi dzīvo atvērtās attiecībās, savukārt kopā ar Artūru un viņa partneri Ievu audzina nu jau četrus bērnus, kurus visi uzskata par saviem kopīgajiem.

Jau šķiroties Elīna un Artūrs zināja, ka abiem galvenais ir turpināt uzturēt labas attiecības un lai neciestu bērni. Varētu šķist paradoksāli, bet tieši Aigars – Elīnas jaunais partneris un nu jau vīrs – bija tas, kurš šķiršanās posmā nereti darbojās kā vidutājs starp abiem, kā mediators, kurš palīdz noturēt uzņemto kursu... tagad gan tas vairs nav nepieciešams, jo Elīna un Artūrs ir ļoti tuvi draugi.

"Tagad mums ir četru cilvēku "WhatsApp" grupa, kas saucas "La Familia"," viņi smej. Tajā ir Elīna, Aigars, Artūrs un Ieva, un tur tiek risināti visi ar bērniem saistītie jautājumi. Aigars saka, ka tas esot ļoti veiksmīgs "kopstrādes mehānisms". Sākumā esot bijušas neskaidrības un neliels haoss – kurš par ko ir atbildīgs, kurš kuram par ko raksta... bet tā esot bijusi normāla procesa daļa, lai pārorganizētu visu, kas 10 gadus darīts vienā konkrētā veidā.

Vairāk klausies raidījumā!

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu