Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Ukrainā kritis brīvprātīgais no Latvijas (7)

Papildināts
Karavīrs. Ilustratīvs foto
Karavīrs. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Ukrainā gājis bojā brīvprātīgais karotājs no Latvijas, otrdien, 3. oktobrī, ziņo LTV raidījums “Panorāma”.

Bojā gājušā vārds pagaidām nav ticis paziņots. Oficiāla apstiprinājuma par notikušo nav ne no Latvijas, ne Ukrainas varasiestādēm.

Pēc LTV ziņu dienesta rīcībā esošās informācijas, karotājs gājis bojā netālu no Limanas, Ukrainas austrumos drona triecienā. Iespējams, viņš gājis bojā tajā pašā triecienā, kurā sestdienas naktī nonāvēts Igaunijas brīvprātīgais Tanels Kriguls ar segvārdu Stingers, kurš Ukrainā karoja starptautiskajā leģionā. 

Ziņu aģentūru LETA Ārlietu ministrijā (ĀM) noskaidroja, ka informācija par šo faktu no vēstniecības Ukrainā ir saņemta, taču tiek gaidīts oficiāls apstiprinājums no Ukrainas iestādēm. 

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera preses virsniece Sandra Brāle aģentūrai LETA norādīja, ka NBS rīcībā nav oficiālas informācijas par brīvprātīgā nāvi Ukrainā. Lai arī NBS atbilstoši regulējumam sadarbībā ar Ukrainas vēstniecību Latvijā līdz šim formāli reģistrējusi kopumā 12 brīvprātīgos karotājus no Latvijas, tomēr par viņu tālākajām gaitām Ukrainā NBS nav tiesību interesēties, jo šie cilvēki neatrodas Latvijas armijas dienestā.

Kā ziņots, Igaunijas karotājs Kriguls gāja bojā naktī uz sestdienu netālu no Limanas pilsētas Doneckas apgabalā. Krievijas drons trāpīja pa privātmāju, kurā igauņu karotājs pavadīja nakti kopā ar saviem biedriem.

Krigguls Ukrainā cīnījās kopš pagājušā gada.

Šā gada martā netālu no Bahmutas gāja bojā pirmais igauņu brīvprātīgais - bijušais Igaunijas armijas virsnieks Ivo Juraks.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu