• Tinktūrā. Placentas tinktūrā tiek izmantota neliela placentas daļiņa augstas koncentrācijas spirtā, un tā tiek atstāta nostāvēties apmēram sešas nedēļas.
• Iestādot to. Daudzās kultūrās par tradīciju pēc bērna dzimšanas kļuvusi placentas iestādīšana kopā ar koku.
• Placentu izžāvējot un pārveidojot talismanā.
• Dažādu balzamu izveidē, pievienojot dažādas augu eļļas un izmantojot to pret visādām kaitēm, piemēram, saules apdegumiem, iekaisumiem un dažādiem citiem ādas kairinātājiem.
• Izveidojot rotu. Arī Latvijā ir iespējams pasūtīt gredzenu, rokassprādzi vai kaklarotu no žāvētas placentas.
• Izveidojot mākslas darbu.
Daudzas sievietes, tostarp slavenības, piemēram, aktrise Krisija Teigena un šovu zvaigzne Kortnija Kardašjana, publiski atklāj, ka placentu apēdušas, tomēr tas ir riskanti.
Lai gan ir ierobežots daudzums zinātnisku pētījumu par plusiem un mīnusiem placentas izmantošanai uzturā, pastāv dažādi riski.
- Infekcijas. Grūtniecības laikā radusies infekcija var netikt iznīcināta placentas pagatavošanas procesā. Infekcijas ir lielākais risks, ko mēdz uzsvērt medicīnas eksperti, ziņojot par šādiem gadījumiem.
- Iespējams paaugstināts asins recekļu veidošanās risks. Tas ir saistīts ar iespējamo estrogēna hormona koncentrāciju placentā, kura uzņemšana saistās ar paaugstinātu trombu veidošanās risku.
Pie pozitīvajiem aspektiem, kā placenta palīdz, lietota uzturā, tiek minēta pēcdemdību depresijas mazināšanās, enerģijas palielināšanās, piena daudzuma palielināšanās, bezmiega samazināšanās un ātrāka dzemdes saraušanās.