Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Noticis krāšņais modes šovs uz ledus ar pasaulslaveniem zīmoliem un mūziķiem

Foto: publicitātes

Sky&More Fashion&Show 2023, klātesot sabiedrībā pazīstamām personām, uzņēmējiem un visiem modes entuziastiem, 80 mākslinieki uz skatuves izspēlēja muzikālu un horeogrāfisku stāstu trīs cēlienos par katra cilvēka personīgo atbildību pret apkārtējo pasauli un vienam pret otru, kā arī atrādīja jaunākās rudens un ziemas kolekcijas no tādiem pasaulē atzītiem zīmoliem kā Karl Lagerfeld, Emporio Armani, Luisa Cerano, Joop!, Strellson, Riani, Roeckl, Bugatti, Baldessarini, Elisabetta Franchi u.c.

“Šogad modes mēli klāja ledus, un tas patiešām ir unikāli ne tikai Latvijas mērogā, bet pilnīgi noteikti visā Eiropā. Šī gada šovs uzskatāms par turpinājumu iepriekšējam, jo pasākumā piedalījās praktiski visi tie paši mūziķi, klāt piepulcinot dūdu, etnisko bungu, didžeridū, bandžo, ģitāras, flīģeļa izpildītājus, kā arī, protams, papildinot šovu ar vienu no visspilgtākajiem brīžiem - daiļslidotāju priekšnesumu.

Darbs pie pasākuma scenārija un koncepta sākās jau pirms gada, jo, lai attīstītu idejisko scenāriju, vispirms bija jāuzzina, vai ir pieejams viens no svarīgākajiem pasākuma stūrakmeņiem – sintētiskais ledus.

Apsvērām dažādas iespējas, sākot ar piegādi no Spānijas, - līdz atradām vispiemērotāko variantu Igaunijā. Lai arī sākotnēji šķita, ka derēs jebkurš sintētiskais ledus, iedziļinoties niansēs, secinājām, ka tam ir dažādi varianti un tikai daži no tiem der daiļslidošanai. Lai pārliecinātos, ka esam izvēlējušies skatuvei atbilstošu materiālu, uz Igauniju devāmies kopā ar daiļslidotāju, kura uz vietas testēja dažādus sintētiskā ledus veidus,“ saka i/c Sky&More vadītāja Kristīne Dombrovska.

Foto: Publicitātes foto

“Pasākuma koncepts radīja mums pašiem neskaitāmus izaicinājumus. Viens no šķietami sarežģītākajiem likās, ka būs grūti atrast mūziķus, kuri māk slidot. Bet, kā izrādījās, Latvijā daudzi augstas raudzes profesionāļi to dara ļoti labā līmenī,“ stāsta pasākumu aģentūras Q - Events projektu vadītāja Elīna Zariņa.

Foto: Publicitātes foto

“Tāpat trīs gadus no prāta neizgāja ideja par flīģeļa izmantošanu šova laikā. Līdz šim tas netika realizēts, jo nelikās pareizi izmantot mākslīgo instrumentu, kā tas ir tik ierasts daudzos pašmāju koncertos. Visu sarežģīja arī ideja flīģeli pasākuma laikā virzīt pa mēli, līdz ar to mums bija jāmeklē mūzikas instruments, kas neatskaņojas. Bija jāatrod arī profesionāls pianists, kurš enerģiski spētu izpildīt tehno, transu, RnB un elektronisko mūziku, jo mums bija vēlme parādīt flīģeli līdz šim neierastā veidā.

Šovā pilnīgi visi iesaistītie mūzikas instrumenti bija nemitīgā kustībā pa 32 metrus garo skatuvi,” turpina Elīna Zariņa.

“Uz visiem mūzikas instrumentiem, tai skaitā etniskajiem, tika spēlētas kompozīcijas mūsdienīgā skanējumā, tādējādi radot šobrīd tik populāro vikingu tehno. Ar Sky&More Fashion&Show izskanējušo dziesmu vārdiem mēs pasākuma viesiem nodevām vēstījumu, kas tika izspēlēts muzikālā un horeogrāfiskā stāstā, izpildot Metallica, Paul Van Dyk, Mika, Johnny Nash un Elton John, Beyonce un Black Eyed Peas,“ uzsver Elīna Zariņa.

Foto: Publicitātes foto

“Lai arī šogad Sky&More pārsteidza ar ekstraordināru sniegumu, kas ikvienu satricināja ar savu unikālo pieeju, fokuss uz modi nepazuda, gluži otrādi – tas oriģinālā veidā tika izcelts, iepazīstinot klātesošos ar 2023. gada rudens/ziemas aktuālākajām kolekcijām, kuras atspoguļošanai modes skatē sagatavoja Latvijas vadošā modes stiliste Olga Kolotova,” stāsta Kristīne Dombrovska.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu